Антон Геращенко: Поліція не підтримує рішення суду Києва, за яким провайдери зобов'язані заблокувати доступ до 426 ресурсів

clock
25.02.2021 15:43

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що поліція вже відкликала свій супровідний лист до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації та подасть апеляцію на рішення Голосіївського районного суду Києва, яке зобов'язує всіх операторів і провайдерів телекомунікацій, внесених до відповідного реєстру на сайті НКРЗІ, заблокувати доступ користувачів до 426 сайтів.

«Кримінальне провадження буде витребуване до Головного слідчого управління з метою проведення ґрунтовної перевірки та, в разі відсутності складу злочину, а також за рішенням слідчого і прокурора, буде закрите згідно передбаченої КПК процедури», - зазначив заступник міністра. 

Антон Геращенко пояснив, яким чиномГолосіївський районний суд міста Києва наклав арешт на 426 інтернет-сайтів.

«Поліція, після реформи кримінально-процесуального законодавства, зобов'язана за статтею 214 КПК реєструвати будь-які заяви про вчинення кримінального правопорушення. 17 грудня 2020 року Олександр Пан звернувся в поліцію зі скаргою на нібито скоєні проти нього шахрайські дії, звертаються до Голосіївського районного суду з вимогою накласти арешт на сотні інтернет-сайтів, які в різний час щось про нього писали», - сказав він. 

«Автоматична система розподілу справ, якою свого часу дуже пишалися реформатори судової системи, розподіляє справу на суддю Катерину Григорівну Плахотнюк. Суддя Плахотнюк, 04 лютого 2021 року, виносить рішення про визнання 426 інтернет-сайтів, які розміщували вказані вище матеріали, такими, що принижують честь і гідність О. Пана, тобто - «знаряддям злочину», та накладає на них арешт», - додав заступник міністра. 

За словами Антона Геращенко, після таких дій з боку Олександра Пана, необґрунтоване рішення суду направляється слідчому поліції, а також до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації.

«Ніяких реальних дій, які б нанесли шкоди власникам Інтернет ресурсів нанесено не було», - додав він. 

Нагадаємо, 25 лютого НКРЗІ поінформувала провайдерів про рішення Голосіївського районного суду Києва, яке зобов'язує всіх операторів і провайдерів телекомунікацій, внесених до відповідного реєстру на сайті НКРЗІ, заблокувати доступ користувачів до 426 сайтів.

Схожі матеріали