Антон Геращенко: Організатори мітингу під ОП очікували, що поліція нападе на мітингарів

clock
25.02.2021 22:16

Про це заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив у ефірі програми «Право на владу». 


«Я не буду говорити про суд та його рішення, однак я можу сказати, що коли у понеділок під Офісом Президента громадяни, які вийшли на акцію протесту, плювали в очі, бризкали сльозогінним газом, зривали каски поліції, а це також громадяни нашої держави. Я не думаю, що це був мирний протест. Конституція України гарантує громадянам право на мирний протест. МВС підтримує будь-які мирні мітинги, ми готові їх захищати. Однак, те що відбувалося під ОП – це вакханалія насильства. Ті, хто організовував цю акцію, сподівалися, що правоохоронці нападуть на мітингарів. Цього не сталося», - заявив він.


Заступник міністра зазначив, що майже 30 правоохоронців постраждало під Офісом Президента, багато хто отримав хімічні опіки очей.
«Поліцейські стояли навіть без гумових кийків, бо ми розуміли, що організатор акції заплатив би великі кошти, щоб правоохоронці побили хоч одну особу. Для того, щоб знову вилізти на бульдозер, як 2014 року і почати нову президентську компанію», - наголосив Антон Геращенко.


Заступник міністра зазначив, що поліція та гвардійці будуть стояти на сторожі громадського спокою, а також закликав учасників акції протесту не посилювати градус насильства у державі.
«Я звертаюся до мітингарів, кого ви били? Поліцейських, таких же хлопців як ви, багато з них воювали. Навіщо зривати шоломи, які куплені за державні кошти, палити їх? Навіщо це насильство? Поліція не буде йти на провокації. Пам'ятайте, Україна в нас одна. Сьомий рік триває агресія із зовнішнім ворогом. Тому, коли ви йдете на мітинги, не нападайте на гвардійців та поліцейських, вони захисники нашої держави», - сказав він.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали