Анастасія Дєєва взяла участь у засіданні Спільної робочої групи Україна–НАТО, що проходить у Брюсселі (ФОТО)

clock
13.04.2017 13:14

Сьогодні, 13 квітня, у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі відбулося засідання Спільної робочої групи Україна-НАТО з питань воєнної реформи. Метою заходу є поглиблення партнерства між Україною та НАТО і визначення подальших кроків та механізмів взаємодії у реформування сектору безпеки і оборони, зокрема з питання досягнення взаємосумісності з державами-членами Альянсу шляхом впровадження стандартів НАТО. Участь у засіданні взяла українська делегація, до складу якої увійшли заступник міністра внутрішніх справ з євроінтеграції Анастасія Дєєва, представники РНБОУ та Міністерства оборони.

В межах заходу Анастасія Дєєва презентувала основні здобутки Міністерства внутрішніх справ України на шляху реформування та зазначила, що відомство виконало більше 80 % завдань, передбачених Стратегією розвитку та Концепцією реформування.

Наразі для МВС України, як складової сектору безпеки і оборони, співпраця з НАТО є одним з ключових напрямів роботи. На початку року міністерство долучилось до роботи у процесі планування та оцінки сил в межах програми Партнерство заради миру.

«Це абсолютно новий формат роботи для відомства, який дозволить визначати наші пріоритетні цілі та мобілізувати ресурси для їх досягнення», –  підкреслила заступник глави МВС.

Міністерство внутрішніх справ та Національна гвардія України залучені до реалізації Цілі партнерства №0301 «Планування та бюджетування». У майбутньому планується розширення партнерства, зокрема для виконання гендерних цілей.

«Сьогодні робота над гендерними питаннями є одним з найважливіших завдань, адже гендерна рівність – це не квоти та розпорядження, а реальні вигоди для суспільства, що прокладають шлях до більш безпечної та здорової України», – зазначила Анастасія Дєєва.

Заступник глави МВС України подякувала членам Альянсу за надання ресурсної допомоги у врегулюванні надзвичайної ситуації в Балаклії та готовність і надалі підтримувати недоторканість та територіальний суверенітет України.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали