Анастасія Дєєва: Першочергове завдання МВС – захист прав людини, зокрема й права на свободу слова та думки (ФОТО)

clock
03.02.2017 13:49

Про це заступник міністра внутрішніх справ України з питань євроінтеграції Анастасія Дєєва заявила сьогодні, 3 лютого, під час міжнародної конференції «Безпека журналістів як обов'язкова умова вільних ЗМІ: свобода слова і громадський порядок».

Конференція була організована Представником ОБСЄ з питань свободи ЗМІ, Координатором проектів ОБСЄ в Україні, Офісом Ради Європи в Україні, ЮНЕСКО та Міністерством закордонних справ України за участі центральних органів виконавчої влади України та Інституту масової інформації.

«Першочергове завдання у роботі МВС – захист прав людини, зокрема й права на свободу слова та думки», – наголосила під час дискусії Анастасія Дєєва і підкреслила, що журналісти в Україні мають бути під захистом правоохоронної системи.

За дослідженнями Інституту масової інформації, у 2016 році кількість нападів на журналістів в Україні зменшилася вдвічі: у 2015 році зафіксовано 58 нападів на журналістів, а у 2016 році – 30 фактів.

«Захист права на свободу слова та думки, безпека журналістів надзвичайно актуальні сьогодні, коли на сході країни на лінії вогню працюють та гинуть як правоохоронці, так і журналісти», – заявила Анастасія Дєєва.

За словами заступника міністра внутрішніх справ, відомство відкрите до співпраці й готове вивчати кращий світовий досвід, щоб створити дієву модель взаємодії правоохоронців та медіа, адаптовану до українських реалій.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали