20 кілограмів бурштину, 9 автомобілів та 10 мотопомп – перші результати роботи оперштабу на Рівненщині (ФОТО)

clock
13.03.2017 14:33

Завдяки відновленню роботи оперативного штабу на території північних районів Рівненщини правоохоронцям вдалося завадити незаконному видобутку «сонячного» каміння.

Із початку роботи оперативного штабу, який діє в області з 6 березня, до поліції надійшло 52 повідомлення щодо незаконного видобутку бурштину, 48 із них містили ознаки кримінального правопорушення, за якими відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкриті кримінальні провадження.

Упродовж тижня правоохоронці вилучили 10 мотопомп, дев’ять транспортних засобів та майже 20 кілограмів бурштину-сирцю. Крім того, правоохоронці затримали 11 осіб під час незаконного видобутку «сонячного» каміння.

Оперативний штаб розгорнув свою діяльність у п’яти районах області. І, як повідомив заступник начальника Головного управління Національної поліції в Рівненській області Валерій Самчук, паралельно із протидією незаконному видобутку бурштину, у штабі працюють над концепцією роботи, яка допоможе керівництву НПУ зняти напруження в регіоні і забезпечить довіру громадян до поліції.

Нагадаємо, що до роботи оперштабу залучені сили та засоби Головного управління Нацполіції в Рівненській області та правоохоронці Національної поліції України, зокрема роти поліції особливого призначення, патрульної поліції, та військовослужбовці Національної гвардії України.

Відділ комунікації поліції Рівненської області

Схожі матеріали