Зруйнована кожна хата: як «Білі янголи» допомагають виживати селу Ставки, що на Лиманському напрямку (ВІДЕО)

clock
19.07.2024 16:20

У 2022 році село пережило російську окупацію, а зараз біля нього точаться бої. З понад 800 осіб, що мешкали в Ставках до війни, лишилось 66. Виживання людей повністю залежить від гуманітарної допомоги, яку регулярно доставляють група поліції «Білий янгол» і волонтери.

Перед захопленням села росіяни вщент розбили його, а, тікаючи, замінували все, що могли. Більшість територій було розміновано під час деокупації, проте деякі місця досі залишаються небезпечними.

Через близькість фронту, гуманітарна ситуація в Ставках – украй складна. Люди виживають лише за рахунок того, що виростять на городі. Їжу та предмети першої необхідності привозять поліція та волонтери. Цього разу доставили 66 продуктових наборів – для кожного мешканця.

Населення зі страхом і гнівом згадує окупантів.

«Було страшно, все розбили, повиносили з хат усе, хазяйнували. Мою вичистили повністю. Ми повернулися – а в будинку немає навіть ні ложок, ні виделок», - каже місцева жителька.

Сьогодні лінія фронту проходить десь за 10 кілометрів від Ставків, тож вибухи тут не стихають. У кожний приїзд «Білі янголи» переконують людей евакуюватись до більш безпечних місць.

Національна поліція України 

Схожі матеріали