Жінки з підрозділів системи МВС активно залучаються до надання допомоги постраждалим від війни у громадах, – Катерина Павліченко

clock
26.06.2023 18:40

Сьогодні, 26 червня, заступниця Міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко під час Форуму «Національний план дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1323: реалізація на національному та місцевому рівнях в умовах війни»  розповіла про те, як впроваджується гендерна політика у МВС та чому у цьому напрямку важлива співпраця держави з громадським сектором.

«Питання впровадження 1325 – не тільки про механізми всередині системи МВС, а й поза нею. Тож ми не лише збільшуємо кількість жінок у підрозділах, а й активно залучаємо їх до надання допомоги постраждалим від війни, зокрема від сексуальних злочинів, у громадах. Ця допомога має бути комплексною, саме тому для нас важлива співпраця з владою та громадськими організаціями на місцях. Все те, про що ми говоримо на рівні Уряду, повинно знаходити відображення на рівні громад», – зазначила Катерина Павліченко. 

Заступниця Міністра розповіла, що з 2016 року у МВС зроблено низку важливих кроків задля виконання завдань, передбачених резолюцією Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека». Зокрема, розроблено та затверджено два внутрішні відомчі Плани заходів та аналогічні документи у ЦОВВ, НГУ та закладах освіти, створені уповноважені підрозділи з дотримання гендерної рівності та координатори з числа керівників, введені посади радників з гендерних питань, а також розроблено індикатори гендерного аналізу кар’єрного зростання державних службовців. 

«Стала вертикальна структура з досвідченими працівниками дозволяє нам створити інституційну пам’ять відомства та на практиці розвивати підходи гендерної рівності», – підкреслила Катерина Павліченко. 

Під час виступу вона окремо зосередилася на питаннях запобігання та протидії дискримінації за ознакою статі та сексуальним домаганням на робочому місці. 

«Це не дуже зручна тема, але ми маємо піднімати це питання та створювати дієві механізми повідомлення та розслідування таких випадків. Для цього ми не лише вносимо зміни до відомчих документів, а й змінюємо сприйняття проблеми серед працівників. Ми на шляху до того, щоб усі принципи, закладені у Резолюції 1325, були інтегровані у нашу діяльність», – сказала заступниця очільника МВС. 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали