Контраст
Шрифт

Заступниця Міністра внутрішніх справ: в Україні потрібно розмінувати 174 тисячі квадратних кілометрів

clock
27.05.2023 20:33

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині Новини» розповіла заступниця Міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко.

«Третина українських земель потенційно замінована. Ворог залишає після себе квадратні кілометри мінних полів, однак підрахувати точні цифри можна буде лише після повної деокупації територій України. Сьогодні йдеться про понад 174 тисячі квадратних кілометрів», - сказала Катерина Павліченко.

Також вона додала, що до розмінування залучені підрозділи саперів ДСНС і НГУ. Вони ризикують життям та  працюють під постійними обстрілами. 

Зокрема, Катерина Павліченко повідомила, у МВС розуміють, що процес розмінування достатньо тривалий, і у цьому питанні Україні не обійтися без допомоги міжнародних партнерів:

«Ми вже працюємо з нашими міжнародними партнерами, які надають нам дистанційні машини для розмінування полів, що ми успішно зараз і робимо. На кінець року ми очікуємо близько 35 таких машин, і це тільки для МВС. Плюс також Кабмін веде відповідні перемовини щодо надання додаткового такого транспорту. І наша промисловість, сподіваюсь, в цьому році зможе надати більше таких транспортних засобів, які будуть використовуватись для розмінувань».

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність