З початку запуску послуги у Дії продано понад 150 тисяч транспортних засобів

clock
08.08.2024 13:00

З початку запуску послуги у Дії продано понад 150 тисяч транспортних засобів. Це легкові автомобілі, мопеди та мотоцикли. Більшість покупців залишають наявні номерні знаки. Разом з тим комплекти нових номерів із серією DІ закріпили на 17 878 транспортних засобів. 

Звертаємо увагу: при виборі номерного знака із серією DІ, керувати автомобілем можна виключно після їх отримання у відділенні Укрпошти. Однак, якщо покупець залишив номерний знак попереднього власника – користуватися автівкою можна одразу після того, як свідоцтво про реєстрацію з’явиться  онлайн. 

У Дії перереєстрація транспортних засобів доступна фізичним особам. Аби скористатись нею, у застосунку мають відображатися паспорт і реєстраційний номер облікової картки платника податків, а також у продавця – свідоцтво про реєстрацію авто. 

Однак трапляються випадки, коли після перевірки в Єдиному державному реєстрі транспортних засобів приходить відмова у перереєстрації авто онлайн. Наприклад, якщо автомобіль знаходиться в розшуку чи наявні обмеження або обтяження – договір не укладається. Але нещодавно сервіс продажу в Дії було вдосконалено, тож громадянам почали надходити причини відмови у перереєстрації. Серед них найпоширеніші:

  • транспортний засіб перебуває у розшуку в Інтерполі;

  • транспортний засіб або номерний знак перебувають у розшуку в поліції;

  • одна зі сторін перебуває в розшуку в поліції;

  • свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу або паспорт відображається у базі даних поліції як втрачене;

  • у продавця є чинні відкриті виконавчі провадження;

  • наявні обтяження в реєстрах Міністерства юстиції  щодо заборони на відчуження;

  • транспортний засіб є речовим доказом у кримінальній справі.

Після усунення причини відмови перереєстрація транспортного засобу буде доступна онлайн або в сервісному центрі МВС.

Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінках Головного сервісного центру МВС в Фейсбук та Інстаграм. Відповіді на найпоширеніші питання та корисну інформацію шукайте на сайті.

Головний сервісний центр МВС України

 

Схожі матеріали