З Костянтинівки та району за три дні евакуйовано 86 дітей

clock
31.08.2024 17:32

У Костянтинівській громаді триває обов’язкова евакуація родин із дітьми. З населених пунктів, розташованих менш ніж за 10 км від фронту, малечу та батьків вивозять на бронетранспорті. Заходи проводять співробітники Нацполіції та ДСНС спільно з міською військовою адміністрацією. 

Російські війська щодня атакують Костянтинівку з артилерії, дронів тощо. За тиждень у місті - один загиблий і 11 поранених.

Через близькість фронту мешканці почали виїжджати до більш безпечних регіонів, проте багато родин з дітьми ще лишаються. До початку евакуації на території громади мешкало 2129 дітей.

Аби врятувати життя малечі, задіяно максимальні сили поліції. Спільно з ДСНС створено три групи оповіщення, які об’їжджають вулиці та попереджають про необхідність евакуації. Піші патрулі обходять адреси, де живуть родини з дітьми, та пропонують допомогу у виїзді. Адже перший батьківський обов’язок – забезпечити дитині безпеку.

У селах, наближених до зони боїв, працюють 5 екіпажів на бронекапсулах. Дітей евакуюють тільки разом з батьками або особами, які їх замінюють. Для кожної дитини заготовлено захисні комплекти – бронежилети та каски. Роботу правоохоронців координує начальник ГУНП в Донецькій області Руслан Осипенко.

З початку евакуаційних заходів з Костянтинівки та району вже виїхали 86 дітей.

«Ми їдемо до бабусі, бо у нас війна», - розповідає маленька Аліса, поки її батьки складають речі у вантажівку.

Її тато пояснює: «Мої батьки загинули в Нью-Йорку. Я залишався тільки заради них, тепер їдемо, щоб врятувати дітей».

Поліцейські закликають батьків не ризикувати життям своїх дітей та евакуюватись.

Національна поліція України

Схожі матеріали