Контраст
Шрифт

«Якби Олександр Трухін зателефонував з проханням допомогти вирішити питання щодо ДТП, то був би посланий», – Денис Монастирський

clock
04.02.2022 18:11

Міністр внутрішніх справ повідомив, що народний депутат від «Слуги народу», який 23 серпня 2021 року, влаштував ДТП та намагався втекти із місця події, при цьому пропонуючи патрульному хабар, не звертався до нього по допомогу. Про це Денис Монастирський розповів під час спілкування з журналістами сьогодні, 4 лютого.

«Чи телефонував він мені з місця події? Я можу сказати, і тут присутні мої колишні колеги, народні депутати, які можуть підтвердити, що я надзвичайно негативно ставлюсь до будь-яких питань «порєшать». Тому мені з таких питань ніхто дзвонити не може», – наголосив міністр внутрішніх справ.

За словами Дениса Монастирського, якби у такій ситуації Олександр Трухін наважився звернутися до нього по допомогу, то зіткнувся б із вкрай категоричною негативною реакцією.

«Якщо він би мені телефонував, то був би «посланий» тієї ж миті. Я вважаю, що будь-яка особа, в тому числі, нардеп, про якого ви говорите, має нести відповідальність за все те, що він вчинив», – наголосив міністр.

Також очільник МВС зазначив, що був вражений появою відео із натільної камери співробітника поліції, на якому зафіксований Олександр Трухін після аварії. У серпні зв’язку з тим, що покази свідків щодо особи, яка перебувала за кермом автомобіля, були суперечливими, слідчий направив клопотання до прокуратури з пропозицією передати справу до Державного бюро розслідувань. 

«Мені доповіли, що не всі екіпажі обладнані боді-камерами. Тому було прийнято рішення – 8 вересня було оголошено тендер на 6,5 тисяч боді-камер, які були закуплені для поліцейських. У грудні всі 100% екіпажів були обладнані боді-камерами», – сказав Денис Монастирський.

Наразі Національна поліція проводить службове розслідування щодо встановлення фактів зникнення або ненадання слідству згаданого відео.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність