Херсонщина: через ворожі обстріли поранено шістьох людей, також є загиблий

clock
27.07.2024 10:55

російські війська продовжують тероризувати правий берег Херсонщини, зокрема обласний центр, постійними атаками. Для ударів вони використовують все наявне озброєння. Минулої доби по населених пунктах Херсонського та Бериславського районів противник гатив із артилерії, танку, авіації та БпЛА.

Від ударів ворога потерпали Херсон, Федорівка, Понятівка, Придніпровське, Садове, Зеленівка, Антонівка, Чорнобаївка, Берислав, Тягинка, Львове, Новоолександрівка, Бургунка та Осокорівка.

Поліція зафіксувала пошкодження 29 об’єктів: багатоквартирного та трьох приватних будинків, об'єкта критичної інфраструктури, навчального закладу, 20 автобусів, двох автомийок та гаражного приміщення.

російські військові все частіше атакують із БпЛА автомобілі та скупчення людей у Херсоні й передмісті. Проти мирного населення росіяни застосовують FPV-дрони та ті, які можуть нести різноманітні боєприпаси.

Вдень війська рф атакували з безпілотника людей, які перебували біля магазину у Дніпровському районі Херсона. Внаслідок вибуху постраждали п’ятеро місцевих жителів: 57-річна жінка та чоловіки віком 55, 63, 64 та 66 років, у всіх вибухові травми й уламкові поранення. Також ударом пошкоджено гаражне приміщення.

Артилерійськими обстрілами пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури у Дніпровському районі та будівлю навчального закладу в центрі міста.

Ввечері російські військові скинули вибухівку з дрона на територію приватного домоволодіння у Антонівці. В результаті удару на подвір’ї постраждав 56-річний чоловік, у нього вибухова травма, уламкові поранення плеча, руки та ноги.

З авіації війська рф вдарили двома керованими бомбами по Тягинській громаді, обійшлося без постраждалих.

Через артилерійські обстріли Садового та Новоолександрівки пошкоджено два житлові будинки та сталося загоряння сухостою.

У лікарні помер 71-річний житель Кизомиса, який 15 липня отримав тяжкі поранення внаслідок ворожого обстрілу.

По медичну допомогу звернулася 70-річна жителька Білозерки, яка потрапила під російський обстріл 19 липня. У жінки діагностували вибухову травму, струс головного мозку та забійну рану голови.

Внаслідок обстрілу Новоолександрівки, що стався 25 липня, отримала уламкове поранення передпліччя 76-річна жінка. Того ж дня під ворожий обстріл у Дудчанах потрапив 24-річний чоловік, у нього різана рана руки.

На місцях обстрілів працювали слідчо-оперативні групи поліції, які вилучали уламки ворожого озброєння та фіксували злочини.

За минулу добу поліція відреагувала на 308 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 13 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Національна поліція України

Схожі матеріали