Ворожа атака на Херсонщину: вісім поранених, зруйнована цивільна інфраструктура

clock
22.07.2024 11:09

російські окупаційні війська за минулу добу обстріляли населені пункти Херсонського та Бериславського районів з артилерії, мінометів, реактивних систем залпового вогню, завдали ударів з авіації та БпЛА. В результаті атак отримали поранення вісім людей, зафіксовано суттєві пошкодження об’єктів цивільної інфраструктури.

Під ворожим вогнем перебували Херсон, Антонівка, Садове, Первомайське, Кизомис, Придніпровське, Комишани, Станіслав, Широка Балка, Берислав, Бургунка, Тягинка, Михайлівка, Ольгівка та Новоберислав.

В результаті обстрілів пошкоджено сім приватних та два багатоквартирні будинки, об’єкт критичної інфраструктури, навчальний заклад, типографію, магазин, СТО, гаражі, три автомобілі, господарську споруду, торгівельний кіоск та кав’ярню. 

Зранку дроном-камікадзе типу «FPV» армія рф атакувала Новоберислав, у результаті чого постраждав 48-річний чоловік. У лікарню його доставили в тяжкому стані, медики діагностували у потерпілого вибухову травму, поранення живота, грудної клітини та переломи плеча.

Окупанти скинули вибухівку з дрона на Кизомис. В результаті удару вибухові травми, контузії, уламкові поранення грудної клітини, спини та ніг отримали двоє чоловіків віком 23 та 38 років, які на момент атаки перебували в гаражі. 

росіяни скинули вісім керованих авіаційних бомб на населені пункти Тягинської громади, обійшлося без постраждалих. 

російські загарбники здійснили чергову атаку на Михайлівку, використавши FPV-дрон. Ціллю стали приватний будинок та господарська споруда, які внаслідок удару зазнали суттєвих пошкоджень.

У Бериславі внаслідок атаки безпілотника пошкоджено будівлю типографії.

У Білозерській та Станіславській громадах у результаті артилерійських обстрілів пошкоджено два будинки та об’єкт критичної інфраструктури.

З реактивних систем залпового вогню війська рф били по Ольгівці, на щастя, місцеві жителі не постраждали. 

військові рф скинули вибухівку з дрона на Антонівку, внаслідок чого пошкоджено приватний будинок та автомобіль.

У Садовому атака ворожого безпілотника призвела до займання сухостою.

Під вогневим ураженням противника перебували житлові квартали Дніпровського району Херсона. Через артилерійські обстріли постраждали троє чоловіків віком 22, 33 та 65 років, у них мінно-вибухові травми, різані рани та уламкові поранення. Усі постраждалі перебували на території та біля станції технічного обслуговування. Атака призвела до пожежі на СТО, пошкодження двох приватних будинків та гаражів. 

Дніпровський район ворог атакував і безпілотником, у результаті скидання боєприпасу пошкоджено два автомобілі.

У Корабельному районі під ворожий артилерійський обстріл потрапив 52-річний чоловік, який перебував у автомобілі. Лікарі діагностували у постраждалого вибухову та черепно-мозкову травми, контузію та уламкові поранення голови. У кав’ярні отримав поранення 25-річний містянин, у чоловіка контузія, вибухова та черепно-мозкова травми, він відмовився від госпіталізації. Пошкоджень зазнали приватний та два багатоквартирні будинки, кав’ярня, магазин і торгівельний кіоск.

Окупанти вдарили FPV-дроном по прибережній зоні Корабельного району, пошкоджено дах навчального закладу.

До лікарні доставили 58-річного чоловіка, який потрапив під обстріл армії рф у Корабельному районі ще 18 липня. Медики діагностували у нього вибухову травму, уламкове поранення та перелом передпліччя. 

На місцях російських атак працювали слідчі, вибухотехніки та криміналісти. Поліцейські проводили огляд місць подій, збирали речові докази та фіксували наслідки ударів військ рф.

За минулу добу поліція відреагувала на 228 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 5 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Національна поліція України

 

Схожі матеріали