Випускник «Автошколи для осіб з інвалідністю» отримав посвідчення водія категорії С1

clock
12.06.2024 15:00

Ігор Велько — колишній військовий. 24 лютого він зустрів на роботі. Прийшовши додому, побачив, що дружина та син були шоковані початком повномасштабного вторгнення. Чоловік вирішив вивезти їх у більш безпечне місце, а через кілька днів пішов у військкомат та приєднався до лав ЗСУ.

Дружина хвилювалася за нього, але Ігор заспокоїв, що все буде гаразд, це його обов’язок.

Він мужньо обороняв нашу країну, та все ж під час служби отримав важке поранення і втратив нижню кінцівку. Потім було лікування, реабілітація та протезування.

Військовий говорить, що найважче було прийняти нову реальність. Але він вирішив, що має продовжувати жити та працювати насамперед над собою, адже після нашої Перемоги робота буде для кожного — треба буде відбудовувати країну.

«Знайшов в Інтернеті, що є можливість особам з інвалідністю отримати посвідчення водія. Вирішив спробувати», — розповідає чоловік.

Так Ігор почав навчатись в інклюзивній автошколі на базі Дніпровського державного університету внутрішніх справ у лютому 2024 року. Маючи відкриту категорію В понад три роки, чоловік вирішив вдосконалити свої навички водіння та пройти перепідготовку, аби отримати посвідчення водія категорії С1. Військовий запевнив: інструктори мають багатий досвід та терпіння, завжди ввічливі, небайдужі, все детально пояснюють та хвилюються за результат разом з учнями.

Навчання проходило на обладнаному спеціально під потреби осіб з інвалідністю вантажному автомобілі (3,5-7,5 тонн) з ручним керуванням. Понад 40 годин практичної підготовки були дуже продуктивними та дали прекрасний результат — до габаритів автівки вдалося звикнути легко, тож на момент іспиту Ігор почувався досить впевнено. Зі специфічних моментів, які відрізняють водіння у категоріях В та С1, він зазначив заноси та повороти, а також специфічність руху у м. Дніпро та щільність дорожнього трафіку.

Попри все це, Ігор на «відмінно» склав практичний іспит у сервісному центрі МВС Дніпра та отримав посвідчення водія з відкритою категорією С1.

Сервісні центри МВС завжди готові підтримувати всіх громадян у реалізації їхніх прагнень та забезпечувати рівні можливості для кожного.

Нагадаємо, «Автошколи для осіб з інвалідністю» — це флагманський проєкт МВС, який реалізується за ініціативою першої леді України Олени Зеленської. У межах цієї ініціативи десятки людей з інвалідністю вже успішно пройшли навчання та отримали посвідчення водія категорії В.

Головний сервісний центр МВС України

Схожі матеріали