Відновлення бійців: МВС підписало меморандум про співпрацю із реабілітаційним центром на Львівщині

clock
26.06.2024 10:00

Керівництво Міністерства внутрішніх справ України, представники реабілітаційних центрів відомства та ДСНС України взяли участь у конференції на тему обміну досвідом роботи мультидисциплінарної команди в реабілітації та паліативній допомозі в умовах військового стану, що відбулась на Львівщині у медико-реабілітаційному центрі «Модричі».

Метою зустрічі стало не лише обговорення інноваційних методів реабілітації військових, а й підписання Меморандуму про співпрацю і обмін досвідом між МВС України та МРЦ «Модричі».

«МВС має відомчу медицину, наші медпрацівники постійно вдосконалюють навички. Днями з США повернулись 6 реабілітологів, які були там на навчанні. Але Модричі – це чарівне слово, що я найчастіше чула від бійців, які після важких поранень проходили реабілітацію саме тут і були у захваті від вас. Ми вирішили зрозуміти, що це за символ та вивчити ваші секрети в наданні якісних послуг в реабілітації», – зазначила у вітальному слові Державний секретар МВС України Інна Ящук.

Територія реабілітаційного центру «Модричі» знаходиться неподалік міста Трускавець. Двоповерхові дерев’яні будиночки, лікувальні корпуси, що мають вигляд, як бази відпочинку та свіже повітря – усе для легкого і позитивного перебування на реабілітації наших захисників. 

Та найголовніше – це фахівці, досвідчені терапевти-реабілітологи, які щодня працюють над тим, щоб повернути до комфортного життя військовослужбовців, які зазнали поранень на фронті.

«Ми не покажемо вам блискучих ремонтів та останніх роботизованих систем. Але покажемо вам душу і незламний дух професійної команди з понад 300 працівників, які щохвилини і щодня борються за життя наших пацієнтів», – підкреслила засновниця МРЦ «Модричі» Ольга Мельник.

Під час конференції головний фізичний терапевт МРЦ «Модричі» Олег Масний поділився особливостями реабілітації у їхньому медико-реабілітаційному центрі та чому важливий командний підхід у роботі із військовослужбовцями.

Гості конференції також мали змогу познайомитись із бійцями, які наразі проходять реабілітацію на Львівщині. Графік занять для пацієнтів розписаний на кожен день, зокрема це індивідуальна робота з  терапевтом, психологом, заняття у басейні і в реабілітаційних залах.

Важливою складовою також є можливість присутності родини протягом всього періоду перебування в МРЦ. Це не лише впливає на позитивну динаміку настрою пацієнтів, а й поліпшує перебування в ребцентрі після пережитого на фронті.

Другий день конференції відбувався у невимушеній атмосфері, адже гості знайомилися із медико-реабілітаційним центром МВС, який розташований у Львівській області. 

За період повномасштабної війни заклад прийняв на реабілітацію сотні поранених військовослужбовців системи МВС, тож заступник начальника медичного реабілітаційного центру Степан Пецюх розповів колегам, які нові підходи в реабілітації вдалося підібрати та яке новітнє обладнання використовують.

Зокрема психолог медико-реабілітаційного центру розповіла чому корисно до графіку занять додавати ізотерапію. Це вид реабілітації, який відноситься до арт-терапії. Все, що потрібно — це фарби, папір і бажання вивільнити свої емоції чи почуття. Також для цього використовують каву, що часто позитивно впливає на настрій реабілітантів.

Реабілітація бійців та повернення до життя, їхня реалізація у спорті й стабільний ментальний стан — пріоритет для Міністерства внутрішніх справ України. Детальніше дивіться у відео.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали