Вибух у приміщенні Шевченківського суду: головне з брифінгу Міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка

clock
05.07.2023 20:50

За словами Глави МВС, о 17:20 було отримане повідомлення про вибух від жителів сусіднього будинку, що знаходиться біля Шевченківського суду міста Києва. Після чого були підняті оперативні служби – Національна поліція, Служба безпеки України, спецназ та направлені на місце події.

Ігор Клименко зазначив, що одразу ж була проведена швидка евакуація усіх громадян, які знаходилися в суді.

Міністр внутрішніх справ заявив, що чоловіком, який здійснив підрив у Шевченківському суді виявився Ігор Гуменюк, справу якого розглядали саме в цей момент:

«За попередньою інформацією, пан Ігор Гуменюк – підозрюваний у скоєнні тяжкого злочину у 2015 році, внаслідок якого загинули чотири військовослужбовці Національної гвардії України. Сьогодні його привезли на ще одне засідання суду, після його закінчення Гуменюк спочатку закрився в туалеті, після цього привідкрив двері і кинув по караулу невідомий вибуховий пристрій. Попередньо, таких вибухи було два».

Ігор Клименко розповів, що після цього чоловік намагався покинути залу суду. Утім працівники конвою зупинили його пострілом в повітря, після чого зловмисник забарикадувався в окремому приміщенні.

«Після цього працівники Корпусу оперативно-раптової дії Києва намагалися його деблокувати з цього приміщення. Звичайно, що до цього були спроби провести переговори, однак чоловік не йшов на будь-який контакт. Після того, як були деблоковані двері в це приміщення, він кинув ще один вибухонебезпечний предмет у працівників поліції. Їхнє життя врятували щити, які були перед ними», – заявив Ігор Клименко.

Глава МВС поінформував, що двоє поліцейських отримали поранення нижніх кінцівок. На даний час вони знаходяться у лікувальних закладах, а їх життю нічого не загрожує.

«Сам Гуменюк загинув саме від вибухового пристрою. Зараз на місці працюють вибухотехніки, для того, щоб бути впевненими, що на місці злочину відсутні будь-які вибухові предмети або пристрої. Кримінальні провадження вже відкриті – це посягання на життя працівників правоохоронних органів і посягання на втечі з-під варти суду», – розповів Міністр.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали