В Одесі поліцейські та СБУ затримали молодиків за підпали понад 15 автомобілів військовослужбовців

clock
29.07.2024 10:30

Шестеро товаришів працювали кур’єрами. Службові скутери дозволяли їм переміщатись по місту в пошуках транспортних засобів військових. Так, вдень вони доставляли їжу, а вночі палили військові авто. «Роботу» виконавців контролювали спецслужби рф. 

Викрили та припинили злочинну діяльність оперативники управління карного розшуку обласної поліції спільно зі співробітниками УСБУ в Одеській області під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури.

Так, поліцейські встановили, що замовлення на підпали молодики отримували від фсб рф через один із месенджерів. Працювали як по одному, так і в парах. Підшукавши авто, яке могло належати військовим, зловмисники відправляли його фото на погодження «роботодавцю». Після отримання дозволу, вони вночі обливали автівки легкозаймистою речовиною та підпалювали. Пожежу фільмували на телефон та надсилали відео «куратору», що було обов’язковою умовою для подальшого отримання грошей за виконану роботу. Нині на їх рахунку 15 підпалених авто, втім у слідства є підстави вважати, що фігуранти причетні ще до кількох аналогічних злочинів. 

Проте суми грошових надходжень значно відрізнялися від запропонованих – їм платили вдвічі менше обіцяного. До того ж, «роботодавці» вдавалися до шантажу, погрожуючи у разі відмови у співпраці передати всю переписку до поліції.

У результаті вжитих заходів, зловмисників затримали оперативники карного розшуку та СБУ. Наразі слідчими УСБУ в Одеській області усім фігурантам повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань) Кримінального кодексу України. Їм обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Зловмисникам загрожує до восьми років позбавлення волі.

Національна поліція України

Схожі матеріали