Українські жінки – це про боротьбу, незалежність, захист та можливості

clock
08.03.2024 11:25

Жінки системи МВС щоденно на рівні із чоловіками роблять усе для якнайшвидшої перемоги України над російськими загарбниками. Вони опановують нові професії, проявляють сміливість та рішучість.

На фото — працівниці системи МВС, чиїми історіями ми хочемо з вами поділитися:

Бойова медикиня на псевдо «Стрілка» з бригади Гвардії наступу «Спартан». На її рахунку — десятки врятованих життів.

Алла Герасимович — працівниця Державної міграційної служби України. Вона рятувала з Маріуполя важливі документи центру. Зараз очолює Паспортний сервіс у Словаччині.

Оксана — перша в Україні професійна жінка-водолаз, начальник водолазно-рятувального відділення ДСНС у Києві. Займається пошуковими роботами, врятувала чимало життів. 

«Ліса» — операторка БПЛА бригади «Лють». До повномасштабного вторгнення рф несла службу в патрульній поліції Маріуполя, згодом вступила до лав «Люті».

«Відьма» — прикордонниця-снайперка. У минулому — вчителька історії. Професійна спростсменка та інструкторка з практичної стрільби. Знищує окупантів зі снайперської гвинтівки 308 калібру. 

Альона Дацюк — працівниця Головного сервісного центру МВС. З березня минулого року несе службу в Силах Територіальної оборони ЗСУ.

І це лише невелика частина усієї титанічної роботи, яку кожного для виконують рятувальниці, поліціянтки, прикордонниці, бійчині Нацгвардії, міграційниці, працівниці сервісних центрів. 

Пишаємося нашими жінками, дякуємо за щоденну боротьбу за нашу незалежність, за безпеку та захист українців.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали