Українські спортсмени посіли друге місце на чемпіонаті Світу з бойових мистецтв комбат самозахист ІСО

clock
19.10.2024 12:00

До складу Національної збірної України увійшло 8 співробітників органів системи МВС, які здобули на чемпіонаті 5 золотих, 11 срібних та 5 бронзових нагород. Загалом українська команда виборола 82 золотих, 56 срібних та 29 бронзових нагород. 

Чемпіонат світу з комбат самозахист «ICO World Championships 2024» серед дорослих, юніорів та юнаків відбувся 11 – 13 жовтня в німецькому Франкфурті. У ньому взяли участь 1121 представників різних видів єдиноборств з 32 країн світу - Європи, Азії, Африки, Північної та Південної Америки.

Учасники змагань боксували та боролися за звання кращого бійця у Світі в тайському боксі, К-1, боксі, боротьбі та інших видах єдиноборств. 

Українську збірну представили 105 тренерів та спортсменів з різних куточків країни. До складу команди увійшли співробітники Міністерства внутрішніх справ України - 8 спортсменів на чолі з головним тренером Національної збірної команди України з бойових мистецтв ІСО, старшим викладачем кафедри спеціальної фізичної підготовки Національної академії внутрішніх справ, поліцейським Сергієм Козенко.  

Серед призерів - поліцейський Владислав Горнодь, який втратив нижню кінцівку на фронті під час розмінування територій після окупації росіянами. Чоловік вже не вперше представляє нашу державу на спортивній арені. Минулого року на чемпіонаті «Комбат Самозахист ІСО» він став срібним призером. Владислав єдиний учасник чемпіонату на протезі, але це не зупиняє його боротися на рівних з іншими спортсменами. Цьогоріч він виборов дві золоті та три срібні медалі  у вагових категоріях 70-80 кілограмів серед дорослих.

Золотим призером став співробітник Департаменту комунікації МВС Сергій Мажара, здобувши медаль у розділі бокс лайт у ваговій категорії 85 + кілограмів серед дорослих. Для Сергія це були перші змагання світового рівня. Своєму тріумфу він завдячує своєму маленькому сину, який підтримував його на змаганнях і став головним мотиватором.

Призові місця у своїх категоріях також вибороли поліцейські Семен Максимів - золота та срібна медаль,  Артем Баграков - срібна та бронзова медаль, Дмитро Бумажніков - срібна та дві бронзових медалі, Ведат Озгіші – золота, срібна та бронзова медаль, прикордонниця Альона Асмаа – дві срібні та бронзова медалі, курсант Дніпровського державного університету внутрішніх справ Арсеній Захаров – дві срібні медалі. 

За результатами змагань Україна посіла 2 загальнокомандне місце, поступившись збірній Англії. Третьою фінішувала команда Уельсу.

Пишаємося нашими спортсменами і їх досягненнями та бажаємо нових звитяг на спортивному фронті! 

Департамент комунікації МВС України 

Схожі матеріали