Контраст
Шрифт

У зоні ЧАЕС встановлено засоби відеоспостереження, яких ще немає в Україні, а спеціальні камери і звукові датчики захищатимуть електростанції, - Андрій Нєбитов

clock
15.12.2022 16:38

Правоохоронці Київщини першими після 22 лютого пройшли повний цикл випробування масштабним вторгненням росіян. Атаки ворога на мирні міста, евакуація й захист тисяч людей, оперативна робота і допомога ЗСУ, координація сил безпеки та екстрених служб, звільнення території, документування воєнних злочинів рашистів і колаборантів, відновлення поліційного сервісу – в цьому поліція столичного регіону стала своєрідним першопрохідником.

Про досвід, висновки і напрацювання мирних воїнів, як деколи називають поліцейських, начальник Головного управління НПУ в Київській області генерал поліції 3-го рангу Андрій Нєбитов розповів у своєму інтерв’ю інтернет-виданню «Обозреватель».
Зокрема, він розповів, що наразі сектор безпеки та оборони значно краще готовий до потенційних воєнних та й кримінальних викликів у столичному регіоні, який межує із недружньою нам білоруссю.

«Аналізуючи ті події, бачимо, що структури МВС таки готувалися до вторгнення. Це і розконсервація належної Нацполіції бронетехніки, отримання важких кулеметів та засобів протитанкової боротьби», - згадує очільник поліції Київщини часи, що передували повномасштабному вторгненню рф.

Саме Зону відчуження ЧАЕС ворог минулої зими обрав як один із основних напрямків просування на Київ, розглядаючи цю пустку і незаселеність як сприятливий чинник.

«Готовність до оборони тут уже перебуває на зовсім іншому якісному рівні. Тепер армійці працюють разом із поліцейськими, надзвичайниками, розвідниками. Впроваджуємо і сучасні системи безпеки, зокрема в контексті убезпечення прикордонного із білоруссю периметра», - розповідає Андрій Нєбитов.

Він зазначив, що в зоні ЧАЕС уже встановлено засоби відеоспостереження, яких ще немає в Україні. Правоохоронці бачать і фіксують ситуацію навіть уночі, спостерігаючи всі пересування у прикордонні до масштабу людини, яка не залишиться непоміченою на значній дистанції. А нещодавно облрада підтримала програму вартістю 77 млн гривень щодо встановлення у громадських місцях регіону камер відеоспостереження з технологією розпізнавання обличчя.

«Окремо працюємо над встановленням спеціальних камер і звукових датчиків, які захищатимуть електростанції, що на визначеній дистанції виявлятимуть об’єкти на кшталт дрону чи ракети й сповіщатимуть про них сили ППО. Це теж нова ініціатива, яку реалізуємо на нашій платформі. Йдемо шляхом розвитку, бо за нами столиця, і саме тут місце безпековим інноваціям», - поділився новиною головний поліцейський столичного регіону.

Повністю інтерв’ю із генералом поліції 3-го рангу Андрієм Нєбитовим можна прочитати за посиланням: https://bit.ly/3YreJX3

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність