Контраст
Шрифт

У Черкаській області відбувся прес-тур до місця проведення робіт з гуманітарного розмінування

clock
19.08.2022 20:07


У ході планового обстеження акваторії річки Дніпро відділенням пошукових водолазно-рятувальних робіт АРЧ АРЗ СП виявлено предмет, схожий на вибухонебезпечний. Журналісти мали змогу в режимі реального часу спостерігати за діяльністю усіх підрозділів та служб взаємодії на кожному з етапів проведення спеціальних робіт. Медійникам продемонстрували використання підводного дрону, який допомогає фахівцям ДСНС здійснювати обстеження дна і підтверджує наявність ВНП. Також учасники заходу спостерігали за роботою відділення підводного розмінування, а саме закладку заряду вибухової речовини на корпусі виявленого ВНП та його подальший плановий підрив. 

Під час заходу журналісти ознайомилися зі специфікою роботи та оснащенням різноманітних підрозділів ДСНС та служб взаємодії, що залучаються до гуманітарного розмінування.

Звернули увагу мас-медіа й на інші важливі заходи, що проводилися в зоні проведення робіт, зокрема моніторинг метеорологічних умов, хімічної та радіаційної небезпеки, а також контроль за судноплавством та береговою смугою. 

Довідка. Від початку повномасштабного вторгнення росії 24 лютого і до сьогодні піротехнічними підрозділами ДСНС було здійснено понад 17 000 залучень до розмінування, обстежено понад 65 000 гектарів території. Всього виявлено, вилучено та знешкоджено майже 200 000 вибухонебезпечних предметів

Пресслужба ДСНС України

 

Схожі матеріали
Діяльність