У Черкасах зловмисники вимагали з родини загиблого військового 5 мільйонів гривень

clock
24.06.2024 15:58

Слідчі поліції спільно з працівниками УСБУ в Черкаській області та під процесуальним керівництвом обласної прокуратури викрили у протиправній діяльності двох чоловіків.

Затримання зловмисників

Зловмисники вимагали від сина загиблого військового 5 000 000 гривень з виплати, яку родина отримала від держави. Фігуранти психологічно тиснули на 20-річного потерпілого, погрожуючи побиттям та фізичною розправою.

Також спільники вимагали, аби дружина визнала одного з них позашлюбним сином покійного чоловіка. Таким чином вони хотіли створити власну «схему» ухилення від мобілізації та виїхати за кордон, прихопивши з собою «вибиті» кошти.

Кадри затримання. Озброєний чоловік

Правоохоронці затримали зловмисників у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України одразу після отримання частини коштів.

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури слідчі повідомили чоловікам про підозру за ч. 4 ст. 189 (Вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, вчинене в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Вилучена у злочинців зброя

Наразі суд обрав фігурантам запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави, яка складає 302 000 гривень для одного затриманого та 242 240 гривень — для іншого.

Триває досудове розслідування. Правоохоронці перевіряють чоловіків на причетність до вчинення інших особливо тяжких злочинів.

Національна поліція України

Схожі матеріали