«Техніка, що рятує»: ДСНС показали як працює унікальний водолазний мобільний спецкомплекс

clock
27.07.2024 13:30

Водолазний мобільний спецкомплекс – це автомобіль підвищеної прохідності, який складається з двох модулів та призначений для довготривалого автономного проведення водолазних спусків, робіт з підводного розмінування та аварійно-рятувальних робіт на воді.  

Спецкомплексом перевозиться як особовий склад, так і спорядження й інше обладнання водолазів, необхідне для роботи протягом тривалого часу поза межами пункту постійної дислокації. Усе обладнано так, щоб рятувальники були готові відправитися до місця виконання робіт у будь-який момент. 

Кожен із модулів комплекса має свій чіткий функціонал. Зокрема, перший модуль - модуль забезпечення, є мобільною водолазною станцією, призначеною для здійснення водолазних спусків і робіт, а також для забезпечення комплексу електроенергією.

Другий модуль оснащений обладнанням, яке дає змогу проводити декомпресію, лікувальну рекомпресію водолазів, навчально-тренувальні спуски на базі барокамери. Так, завдяки барокамері можна проводити тренування із умовним зануренням на глибину до 50 м, а також водолаз після тривалого занурення на глибину тут проходить поступове відновлення. 

Більше інформації про роботу водолазного спецкомплексу дивіться у новому випуску відеопроєкту ДСНС "Техніка, що рятує".

ДСНС України

Схожі матеріали