"Шлях" за 3000 доларів, фальшива довідка ВЛК та "липове" пенсійне посвідчення: прикордонники виявили порушників кордону із підробними документами

clock
24.10.2023 18:20

Прикордонники виявили фальшиві документи у чотирьох громадян України під час спроби перетину кордону. Серед незаконних способів виїзду - "Шлях" за 3 тисячі доларів, довідка ВЛК і тимчасове посвідчення військовозобов’язаного за 1,5 тисячі доларів, "липове" пенсійне посвідчення та зіпсований сестрою паспорт.

На Закарпатті прикордонники Мукачівського загону виявили чотирьох громадян України, які намагалися незаконно виїхати за кордон. У пункті пропуску "Дякове" інспектор прикордонного контролю виявив фальшивий документ у 41-річного киянина, який мав намір виїхати з України за системою "Шлях".

Разом із необхідним пакетом документів, чоловік надав підробний Наказ Міністерства розвитку громад та інфраструктури України про затвердження переліку водіїв, які здійснюють перевезення для потреб Збройних сил України. За купівлю фальшивого документу киянин сплатив три тисячі доларів.

Із "липовими" документами намагався перетнути кордон і 22-річний киянин. За підроблені довідку військово-лікарської комісії та тимчасове посвідченням військовозобов’язаного чоловік заплатив 1500 доларів. Виявили "підробку" прикордонники у пункті пропуску "Лужанка".

Тим часом 37-річний житель Одещини спробував потрапити в Угорщину за фальшивим пенсійним посвідченням. Для перетину кордону чоловік обрав пункт пропуску "Косино". 

Про виявлення ознак злочину, передбаченого ст.358 ККУ, прикордонники повідомили співробітників поліції.

А от 17-річна громадянка України намагалась незаконно перенути кордон в пункті пропуску "Вилок". Виїхати в Угорщину дівчина спробувала із відсутніми у паспорті двома сторінками.  Зі слів громадянки - напередодні виїзду за кордон її молодша сестра вирвала сторінки із закордонного паспорта, тим самим унеможливила виїзд родички.

Державна прикордонна служба України

Схожі матеріали