Символ нашої перемоги: юний художник Космо-Макс подарував Главі МВС картину з українським контрнаступом

clock
30.09.2023 12:00

Під час презентації короткометражних фільмів про штурмові бригади «Гвардії наступу» Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко зустрівся з 12-річним художником з тимчасово окупованого Бердянська Максимом Бровченком (Космо-Макс).

У холі кінотеатру «Жовтень» була представлена частина картин юного митця. Відомо, що хлопчик продає власні роботи, а всі отримані кошти направляє на допомогу військовим.

Космо-Макс заробив для вже десятки тисяч гривень і навіть встиг отримати нагороду від Президента за допомогу українським військовим.

Юний художник намалював картину і для Міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка, зобразивши на ній переможний контрнаступ.

«Я хочу вручити вам цю картину, як символ нашого священного контрнаступу. По центру зображена мотанка, яка символізує оберіг та перемогу України над ворогом», – сказав Максим Бровченко вручаючи її Главі МВС.

Своєю чергою Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко подарував юному художнику колекцію шевронів «Гвардії наступу», підрозділи якої беруть участь у боях на Сході та Півдні України та мають значні успіхи під час контрнаступальних дій.

«Я дуже вдячний тобі за цей подарунок. Символічно, що ти зобразив на полотні голубе, чисте небо. Я бажаю нам усім, аби в нашій країні нарешті настав мир і жодна нечисть більше не зазіхала на нашу країну», – сказав Ігор Клименко.

Хлопчик розповів Міністру, що з початку повномасштабного вторгнення та окупації його рідного міста Бердянськ він не зміг більше малювати про космос, тепер 12-річний художник малює картини про українських бійців, рятувальників, волонтерів та мирне небо, використовуючи блакитно-жовті кольори.

Зокрема, Космо-Макс показав Ігорю Клименку картину, на якій він зобразив майбутнє звільнення Бердянська та бога морів Нептуна, натякаючи на український ракетний комплекс, який потопив російський крейсер «Москва».

На іншій картині юний художник намалював трьох військових, які об’єдналися і знищили кремлівську зорю.

Наприкінці зустрічі Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко підписав одне з полотен 12-річного художника, на якому незабаром з’явиться нова картина.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали