Сильні та незламні: у столиці відбулися змагання «Найсильніший пожежний-рятувальник 2024»

clock
20.09.2024 20:50

У Києві 13 команд рятувальників змагались за звання найсильніших. У щорічному змаганні «Найсильніший пожежний-рятувальник 2024» цього року участь брали представники десяти районних управлінь та трьох спеціалізованих підрозділів столиці. 

Складались змагання з трьох частин – індивідуальні забіги, тандем та естафета. По сигналу сирени, який сповіщав про початок забігу, учасники в повному робочому екіпіруванні мали піднятись на вежу 12 метрів. Підйом супроводжувався силовими навантаженнями.

Усе відбулось на час, тож кожен намагався не лише правильно виконати завдання, а й швидко, що неабияк важко враховуючи не лише екіпірування, а й кисневий балон на плечах учасників.

Після спуску з вежі рятувальників чекала смуга перешкод, зокрема за легендою вони мали загасити пожежу та витягнути людину. Замість справжньої людини тягли манекен у 80 кілограмів. Цей етап був найважчий, адже сил на фініші залишалось мінімально.

До участі у змаганнях долучились також ветерани. Це рятувальники, які постраждали внаслідок російської агресії. Проте, вони не втратили свій бойовий і запальний дух, тож охоче змагалися в естафеті. Присутні підтримували їх протягом всього шляху гучними аплодисментами.

Усіх ветеранів привітав й нагородив заступник Міністра внутрішніх справ України Леонід Тимченко. 

За результатами змагань першість в індивідуальних забігах із результатом 92,26 сек виборов Ілля Голубев — представник Подільського районного управління, друге місце посів рятувальник Дмитро Бочковський зі Святошинського районного управління, третє — представник Солом'янського  району Олександр Литвин.

Найкращий час у тандемі показали представники Подільського районного управління — Ілля Голубев та Владислав Деревянко. Зовсім трошки до «золота» не вистачило рятувальникам Оболонського району Павлу Пархоменку та Богдану Литвину, вони посіли почесне друге місце. Трійку призерів закрили представники Святошинського району Дмитро Бочковський та Леонід Сотніченко, виборовши «бронзу» змагань.

З перемогою у командній естафеті присутні привітали представників Святошинського районного управління, які й піднялися на найвищу сходинку п'єдесталу. Друге місце посіла команда Подільського району, а третє — рятувальники Оболонського районного управління.

У загальнокомандному результаті перше місце належить найсильнішим рятувальникам Святошинського районного управління, «срібло» у представників Подільського району, а третє місце посіли рятувальники Дарницького райуправління.

Такі змагання на регулярній основі проводяться в рамках фізичної підготовки особового складу столичного гарнізону і демонструють, що на варті безпеки киян стоять дійсно сильні, витривалі й готові до боротьби рятувальники.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали