Ще один випускник автошколи для людей з інвалідністю отримав посвідчення водія

clock
04.10.2024 17:35

Колишній військовослужбовець В’ячеслав Андрусик з Сумщини успішно склав теоретичний та практичний іспити в сервісному центрі МВС Одещини та отримав посвідчення водія.

В’ячеслав Андрусик – випускник «Автошколи для осіб з інвалідністю», яка діє на базі Одеського державного університету внутрішніх справ. Попри проблеми зі здоров’ям, колишній військовослужбовець поставив за мету опанувати керування автомобілем з механічною коробкою передач. У сервісному центрі МВС в Одесі він успішно впорався із завданням – склав практичний іспит та отримав омріяне посвідчення водія.

В’ячеслав родом із Сумської області, служив у морській піхоті. Поранення отримав на Херсонському напрямку в грудні минулого року. Внаслідок мінно-вибухової травми хлопцеві ампутували нижню кінцівку.

«Про функціонування в ОДУВС “Автошколи для осіб з інвалідністю” дізнався з Інтернету. Маючи таке поранення, шукав можливість навчатися на спеціалізованому автомобілі, – розповідає випускник автошколи. – Навчання проходило дуже результативно – гарні інструктори, все мені показували та дуже допомагали».

В’ячеслав був приємно вражений організацією надання послуг у сервісному центрі МВС. Чоловік звернув увагу на безбар’єрний доступ до всіх локацій і привітний персонал.

Наразі в Україні функціонує 7 таких автошкіл – це унікальний проєкт, реалізований МВС України у рамках ініціативи Першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів». Мета проєкту – створення інклюзивного середовища в Україні, де кожен громадянин матиме однакові можливості в доступі до державних послуг, аби кожен охочий зміг стати водієм. 

Автошколи для осіб з інвалідністю працюють у Києві, Одесі, Дніпрі, Львові, Кропивницькому, Кам’янець-Подільському та Кривому Розі.

Головний сервісний центр МВС України

Схожі матеріали