Сервіс незламності: як героїчні працівники сервісних центрів МВС продовжують надавати послуги на Донеччині

clock
10.10.2024 10:00

Вже  два місяці працівники сервісних центрів МВС на Донеччині змінили комфортні офіси на укриття. Незважаючи на постійні обстріли, ці відважні люди забезпечують доступність, безперервність і безпеку надання послуг як для цивільних, так і для військових. Їхня самовідданість і готовність працювати у найскладніших умовах є прикладом справжнього героїзму.

Майже всі, хто читає цей матеріал, хоч раз у житті користувалися послугами сервісних центрів МВС. Сьогодні центри продовжують функціонувати й надавати послуги нашим громадянам навіть там, де небезпека стала частиною щоденної реальності. Біля лінії фронту та під постійними обстрілами сервісні центри Донеччини продовжують працювати злагоджено. Кожен на своєму місці робить усе можливе, щоб люди отримували необхідні послуги.

Через ускладнення оперативної ситуації по всій лінії фронту сервісний центр у Покровську було передислоковано до сусіднього міста Добропілля. Краматорський сервісний центр продовжує працювати в штатному режимі.

Знімальна група Міністерства внутрішніх справ вирушила на Донеччину, щоб познайомитися з цими героїчними працівниками. У спецвипуску МВС "Незламний сервіс" ви побачите, як організовано роботу в умовах постійної небезпеки, дізнаєтесь, яка послуга є найбільш затребуваними серед місцевого населення, і почуєте історії працівників — про їхню мотивацію, особисті переживання, взаємодію з військовими та готовність продовжувати служити на своєму “фронті”, а головне - у себе вдома. 

Працюють сервісні центри в укритті з 20 липня. За цей час було надано понад 2000 послуг: переважна більшість це реєстрація/перереєстрація транспортних засобів та обмін/відновлення посвідчення водія.  

Як війна вплинула на життя працівників сервісних центрів МВС?

Багато працівників сервісних центрів Донеччини змушені були залишити свої домівки через війну. Дехто – один раз, а дехто –  вже двічі.  Валентина Забара, колишня співробітниця центру в Бахмуті, ділиться своєю історією:

"У Бахмуті нічого, на жаль, не залишилося – ні мого дому, ні домівок моїх рідних. Вся моя сім'я виїхала: діти вчаться, а чоловік працює в Харківському госпіталі, рятуючи поранених військових хлопців. Попри це, я продовжую працювати в сервісному центрі в Краматорську і мені тут дуже подобається".

Микола Бандурка, керівник  сервісного  центру в м.Покровськ, також розповідає про свою родину, яка змушена була переїхати через війну: "Дружина з молодшим сином перебувають у Дніпрі, а я зі старшим залишаюсь тут і продовжую працювати в сервісному центрі, де я з 2015 року".

Як змінилася робота сервісних центрів?

Війна змусила працівників сервісних центрів пристосовуватися до нових умов. Костянтин Шпарага розповідає, як центр у Маріуполі було евакуйовано:

"Коли почалася війна, ми були у Маріуполі, потім евакуювалися до Львова. 

Керівник  також зазначає, що під час повітряних тривог вони працюють в укриттях: "У Краматорську ми надаємо послуги з реєстрації транспортних засобів і водійських посвідчень прямо в укритті, що зменшує напругу серед громадян".

Популярні послуги під час війни.

У зв'язку з евакуацією населення, серед найбільш затребуваних послуг стали реєстрація транспортних засобів, причепів і обмін посвідчень водія. Наталя Єрьоменко, працівниця сервісного центру, пояснює:

"Найпопулярніші послуги зараз – це реєстрація та перереєстрація транспортних засобів, обмін або відновлення посвідчення водія. Зокрема, багато людей оформлюють причепи, оскільки вони виїжджають із майном".

Микола Бандурка додає: "Зараз дуже актуальною є реєстрація нових причепів. Це показник того, що люди намагаються зберегти своє майно, коли їдуть із зони бойових дій".

Про відвідувачів сервісних центрів. 

Війна значно вплинула на відвідувачів сервісних центрів. Валентина Забара розповідає: "Дуже багато військових звертаються до нас за послугами. Вони приходять з фронту, їм потрібно швидко отримати послугу, щоб повернутися на позиції. Ми намагаємося зробити все максимально оперативно".

Окрім військових, до центрів звертаються і цивільні. Валентина зазначає, що жінки також активно отримують посвідчення на водіння вантажівок: "Багато дівчат отримують категорію С і С1, оскільки їхні чоловіки захищають країну, а їм потрібно працювати".

Незламність команди і відданість своїй справі

Працівники сервісних центрів МВС на Донеччині продовжують виконувати свою роботу, попри всі труднощі. Їхня відданість допомагає громадянам отримувати необхідні послуги навіть у найскладніших умовах, що є важливим елементом підтримки населення в цей важкий час.

Як підсумувала Анна Шира, адміністраторка сервісного центру: "Ми працюємо для того, щоби люди відчували себе захищеними, навіть коли над головами летять ракети, та мали можливість отримати послуги".

Ці люди — не просто працівники сервісних центрів, вони — частина потужної команди Міністерства внутрішніх справ. Їхня щоденна праця в укриттях — це більше, ніж просто обов’язок. Це внесок у спільну справу, яка наближає нас до мирного майбутнього.

Кожен на своєму місці, але тут. Кожен підтримує чим може, але тут. Кожен наповнює і наповнюється, знову ж таки у себе вдома. І з кожного складається сильна непереможна нація, яка під обстрілами, у постійній небезпеці - працює, захищає і вірить.  

 

 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали