Сергій Дейнеко: Отримана сучасна допомога дає значний поштовх в облаштуванні кордону

clock
14.08.2024 15:15

Про це Голова Державної прикордонної служби заявив в ході робочої зустрічі із Президенткою  Федерального агентства з технічної допомоги ФРН (THW)  Сабіне Лакнер.

 «Ми щиро вдячні Уряду Німеччини і всьому німецькому народу за підтримку й допомогу, яку наша країна з перших днів повномасштабного вторгнення отримує безпосередньо з Німеччини. Отримана сучасна інженерна техніка, спеціальні транспортні засоби та інше обладнання дали значний поштовх в облаштуванні кордону і продовжують щоденно покращувати стан прикордонної інфраструктури, зокрема як в районі виконання завдань прикордонниками на прифронтових ділянках, так і на кордоні з ЄС та Молдовою», - звернувся до німецьких партнерів очільник прикордонного відомства.

Від початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну німецькі партнери з надання технічної допомоги передали прикордонникам чималу кількість техніки та спецзасобів, зокрема – бульдозери, екскаватори, рефрижератори, позашляховики, генератори, житлові модулі контейнерного типу, польові ліжка, тактичні кухні та інше критично необхідне обладнання, що суттєво підвищує спроможності Державної прикордонної служби України.

У ході зустрічі німецька сторона підтвердила свою готовність до запровадження нових ініціатив та спільних проєктів із підвищення потенціалу прикордонного відомства у технічному та логістичному забезпеченні.

Крім цього, представники ФРН наголосили на важливості вивчення передового досвіду прикордонного відомства України у протистоянні російській агресії. Пані Лакнер зазначила: «Ми пишаємося мужністю українських прикордонників, які героїчно захищають не лише Україну, а й всю Європу та надають час європейцям краще бути підготовленими».

Державна прикордонна служба України

Схожі матеріали