Розстріляні росією: чемпіон світу з кікбоксингу загинув у бою під Кремінною

clock
25.04.2024 11:00

Віталій Мерінов був громадським діячем, якого усі знали в Івано-Франківську. Він планував балотуватися у мери міста, допомагав малозабезпеченим, сприяв розвитку рідного міста та обожнював спорт. Понад 10 років тому відкрив у Франківську спортивну школу, адже змалку займався мистецтвом бою. Віталій Мерінов зростив не одне покоління юних спортсменів, які не раз займали призові місця на всеукраїнських та міжнародних турнірах.

24 лютого 2022 року, тільки-но почалась повномасштабна війна, Віталій долучився до Національної гвардії України, в якій проходив службу і раніше, зокрема в зоні проведення АТО. 

Чотирьохразовий чемпіон світу з кікбоксингу, навіть, будучи на фронті, завжди телефонував своїм вихованцям та цікавився успіхами тренувань.

«Людина була настільки енергійна, що його вистачало і для служби, і він займався ще своєю громадською організацією, займався своїми хлопцями, яких він виховував спортсменами. Це ніколи не заважало службі і виконанню якихось завдань», – згадує про Віталія його побратим. 

Не залишав осторонь і громадську діяльність. Віталій був депутатом Івано-Франківської міської ради та членом виконавчого комітету, а після війни планував балотуватися на посаду міського голови.

«Чоловік був впевнений на 100%, що в нього все вдасться. В нього прізвище Мерінов і його всі друзі з дитинства “Мер” кличуть. В багатьох у телефоні він записаний як Мер. В нього і позивний був Мер”, – розповіла дружина загиблого Віта Мерінова.

31 березня 2023 року він помер у лікарні від отриманих напередодні травм. У Віталія залишилися дружина та донечка Лея.

Детальніше про діяльність спортсмена, який став воїном – дивіться у проєкті «Розстріляні росією» від Міністерства внутрішніх справ України.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали