Прикордонник з 70% опіків шкіри повернувся на службу

clock
19.06.2024 18:30

Після операцій, пересадки шкіри та восьми місяців відновлення прикордонник «Макєй» повернувся на службу. 

Хлопець  розпочав службу в лавах прикордонників у 2018 році. Строкова служба настільки його захопила, що після її завершення він вирішив підписати контракт.  Родом чоловік з Луганщини. Що таке війна він відчув ще у 2014 році, коли був випускником школи. Селище, де проживав «Макєй» знаходилось неподалік зони бойових дій. «Тоді я вперше відчув, що таке війна».

Вдруге відчути війну чоловіку довелось вже з початком широкомасштабного вторгнення. Тоді він у складі зведеного загону вибув захищати Донеччину. Під час чергового артобстрілу прикордонник отримав 70% опіків шкіри. Проте навіть у тих складних умовах не втрачав оптимізму. «Я знав, що маю вижити і закінчити цю війну задля сина. Я не хочу, щоб він воював».

3-річний син та дружина Марія, з якою «Макєй» познайомився під час проходження служби на Львівщині, всіляко підтримували свого захисника. Після операцій, пересадки шкіри та восьми місяців відновлення прикордонник повернувся на службу у свій рідний 7 прикордонний Карпатський загін.

«Найстрашнішим для мене на передовій були не інтенсивні обстріли, не обстановка, а почути в рацію про втрату побратима... Там формується справжній колектив, там товариш стає рідним по духу», – розповідає прикордонник.

Найбільше чоловік мріє про Перемогу і показати своєму сину мальовничу Луганщину, таку, яка залишилась у його пам’яті. «Я знаю, ми переможемо. Я дотримаюсь обіцянку, яку дав сину, – показати український Луганськ».

                                                                                                                                                                                                                   Державна прикордонна служба України

 

Схожі матеріали