Президент України відзначив службовців МВС до річниці битви за Мощун

clock
21.03.2023 16:18

Сьогодні, 21 березня, Президент України Володимир Зеленський відзначив державними нагородами співробітників органів системи Міністерства внутрішніх справ України.


 
Вручення державних нагород відбулося в селі Мощун, Київської області, яке стало однією з важливих точок під час Битви за Київ. Під час окупації воно зазнало неабияких руйнувань, до повномасштабного вторгнення на території села налічувалося майже 3 тис. будівель, з яких 2 тис. — пошкодили або повністю зруйнували окупанти. На переконання Президента, битва за Мощун стала одним із переломних моментів у сучасній історії. Українські воїни стримували тут ворожий наступ підрозділів десантних військ рф, морської піхоти та створили передумови для звільнення Київської області.

Указом Президента України № 165/2023 за особисту мужність і самовідданість, виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, сумлінне й бездоганне служіння Українському народові нагороджено 20 працівників та військовослужбовців Національної гвардії, Національної поліції, Державної прикордонної служби, ДСНС України.

Глава держави висловив подяку захисникам і захисницям та всім, хто допоміг звільнити українські землі. Під час заходу Володимир Зеленський нагадав, що після переможної битви за Мощун було звільнено низку інших населених пунктів України: Бородянку, Бучу, Ворзель, Гостомель, Городню, Ірпінь, Макарів, Охтирку, Тростянець та Ягідне.

Схожі матеріали