Представництво МВС зустрілося із делегацією Женевського міжнародного центру з гуманітарного розмінування

clock
07.10.2024 17:30

Представники МВС зустрілися із новим директором Женевського міжнародного центру з гуманітарного розмінування паном Послом Тобіасом Прівітеллі. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник Міністра МВС Богдан Драп’ятий.

«Ми комплексно проінформували пана Посла про масштаби та наслідки мінування українських територій російськими окупаційними військами, а також про динаміку й особливості розмінування, яке здійснюють ДСНС, Національна поліція та Національна гвардія України. Також обговорили пріоритети МВС у сфері гуманітарного розмінування в контексті реалізації Національної стратегії протимінної діяльності до 2033 року» - зазначив Богдан Драп’ятий.

Він зауважив, що Національна стратегія передбачає очищення від вибухонебезпечних предметів щонайменше 80% забруднених територій та повернення їх до безпечного і продуктивного використання протягом 10 років: 

«Враховуючи, що на сьогодні потенційно забруднена територія становить близько 139 тисяч км², ця мета є амбітною, але досяжною. Досягнення цієї мети можливе за умов збереження довгострокової міжнародної підтримки України, розробки та впровадження інноваційних рішень, а також масштабування українського виробництва техніки для розмінування та забезпечення її обслуговування».

Богдан Драп’ятий також зауважив, що завдяки міжнародній технічній та методичній підтримці МВС змогло суттєво підвищити рівень захисту піротехніків.

На зустрічі були визначенні два пріоритети співпраці з Женевським міжнародним центром з гуманітарного розмінування:

1. Пошук, розробка, тестування та впровадження інноваційних технологій.

2. Вдосконалення методики розмінування, проведення тренінгів для українських саперів, а також ревізія і вдосконалення стандартів протимінної діяльності.

За словами заступника Міністра, Посол Тобіас погодився із важливістю розробки та впровадження інноваційних технологічних рішень. З цією метою в структурі Женевського центру вже функціонує інноваційний хаб, де акумулюються світові технології для покращення процесу розмінування. 

«Наші міжнародні партнери особливо відзначили, що за кількістю та якістю впровадження технологічних рішень у процес розмінування Україна є беззаперечним світовим лідером. Це лідерство не тільки сприяє національним інтересам, але й посилює глобальну мінну безпеку», - написав Богдан Драп’ятий.

Під час зустрічі сторони також обговорили питання підводного та морського розмінування, відзначили важливість удосконалення регламенту та стандартів протимінної діяльності з урахуванням поступового впровадження новітніх технологій.

«Висловлюємо щиру подяку пану Послу Тобіасу Прівітеллі та його команді за конструктивну зустріч і націленість на результат. Всі ми прагнемо справедливого миру та розвитку, і заради цього об’єднуємо зусилля та працюємо разом", - наголосив заступник Міністра.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали