Правоохоронці затримали групу наркодилерів на Хмельниччині (Відео)

clock
11.09.2024 12:49

У Хмельницькій області поліція вилучила в учасників злочинної організації майже 5 000 кущів канабісу на понад 10 млн грн. Організатору наркобізнесу та чотирьом спільникам обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Відповідно до інкримінованих статей, фігурантам загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Поліцейський спостерігає, як затримані знайомляться з підозрою

Ділки «спеціалізувалися» на виготовленні та збуті психотропної речовини амфетамін та наркотичного засобу канабіс. Лідеру та чотирьом його спільникам повідомлено підозри. Вони знаходяться під вартою. Їм загрожує до 12 років ув’язнення. 

Налагодив так званий наркобізнес 33-річний мешканець Хмельницької області, який раніше вже був судимий за розповсюдження наркотиків. Він та ще четверо мешканців області облаштували в орендованому приміщенні нарколабораторію.  Її потужності дозволяли фігурантам отримувати 500 г амфетаміну на місяць. 

Поліція супроводжує підозрюваного до службового авто

Грам психотропної речовини за цінами «чорного» ринку коштує близько 1000 грн, тож лише на продажах амфетаміну ділки заробляли в середньому пів мільйона гривень щомісяця. Зловмисники збували заборонені речовини на території Хмельницької області.  

Також наркодилери на постійній основі отримували незаконний дохід від реалізації канабісу — учасники злочинної організації засіяли 4 ділянки з коноплями в лісовому масиві, якомога далі від населених пунктів. 

Поліція затримує підозрюваного біля чорного джипа

Побоюючись викриття з боку поліцейських, зловмисники дотримувалися суворої конспірації: постійно змінювали маршрути під’їзду до «зелених угідь», лишали у віддалених місцях мобільні телефони та користувалися різними орендованими автомобілями.

Правоохоронці за силової підтримки спецпідрозділу СБУ «Альфа» провели 24 санкціоновані обшуки. За їх результатами вилучили майже 5 000 кущів конопель, пакети з канабісом, 17 мобільних телефонів, банківські картки, лабораторне обладнання для виготовлення амфетаміну, 2 автомобілі та «чорнові» записи. 

Вартість вилучених кущів канабісу на «чорному» ринку сягає 10 000 000 гривень.

Поліція вилучає кущі канабіса

Лідера злочинної організації та чотирьох учасників затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Залежно від участі кожного з фігурантів, їм повідомлено про підозру:

- ч. 1 та 2 ст. 255 (Створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною   організацією, а також участь у ній); 

- ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів);

- ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель);

- ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 311 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів) Кримінального кодексу України

Заходи з викриття наркоугруповання відбувалися спільно з УСБУ в Хмельницькій області за процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури.

Національна поліція України

Схожі матеріали