Постраждалих у Харкові – 41: поліція документує черговий злочин рф, надає допомогу громадянам

clock
15.09.2024 19:40

Сьогодні, 15 вересня, російські окупанти завдали авіаудару по Немишлянському району міста Харків. Одна з авіабомб влучила у багатоповерхівку – в квартирах зайнялася пожежа.

Станом на 18:30 травмовано 41 мешканець району, у тому числі троє дітей 1, 4, 12 років. Поруч із місцем влучання розгорнуто роботу штабу Національної поліції. Тут громадяни, які розшукують рідних, можуть здати зразки ДНК для ідентифікації тіл, які можуть бути знайдені на місці трагедії. 

На 18:30 до слідчих надійшло 30 заяв від громадян про пошкодження майна, а також одна заява щодо зниклої безвісти жінки. Задля запобігання мародерству поліція здійснюватиме чергування біля пошкодженого будинку.

На місці працюють поліцейські слідчо-оперативні групи, вибухотехніки, криміналісти, рятувальники та медики. За фактом порушення законів та звичаїв війни відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України.

ДСНС України повідомляє, що о 19:01 пожежу, площею 600 кв.м., локалізовано. Гасіння пожежі, розбір завалів та аварійно-рятувальні роботи тривають.

За матеріалами Національної поліції України та ДСНС України

Схожі матеріали