Поліція знешкодила діяльність криворізького наркокартелю, учасники якого «забезпечували» наркотиками майже всі регіони України

clock
27.02.2023 19:14

Понад 1200 правоохоронців сьогодні, 27 лютого, провели спецоперацію і затримали 37 учасників злочинної спільноти, у тому числі десять лідерів.

У результаті обшуків вилучено зброю, боєприпаси, наркотики, гроші в національній та іноземній валюті. За попередніми даними, щомісячний прибуток фігурантів від продажу наркотиків сягав понад мільйон доларів США.

Упродовж року працівники Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України та Головного слідчого управління Нацполіції за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора проводили документування злочинної організації, учасники якої виготовляли та збували наркотики. 

Оперативні розробки проводилися у суворій секретності, а про дату, час та місце проведення спецоперації знала обмежена кількість правоохоронців. У результаті цієї масштабної роботи поліцейські задокументували протиправну діяльність учасників наркокартелю, встановити місця виготовлення наркотиків і простежили способи та канали їх збуту.

Організаторами наркобізнесу були троє мешканців Кривого Рогу, які мають зв’язки у кримінальному середовищі. Вони навіть заручилися підтримкою кількох медіаресурсів, через які раніше розповсюдили неправдиві матеріали про правоохоронців, котрі займаються документування злочинних наркогруп на Дніпропетровщині.

Ринок збуту наркотичних засобів охоплював майже всі регіони України. Для безперебійної торгівлі фігуранти продумували логістику і облаштування пунктів зберігання. 

Кошти від збуту наркотиків, а це – понад мільйон доларів США «прибутку» щомісяця, лідери угруповань передавали керівникам злочинної спільноти, які розподіляли їх між усіма задіяними в наркобізнесі особами.

Національна поліція України 

Схожі матеріали