Наслідки атаки на Херсонщину: постраждали вісім осіб

clock
20.05.2024 11:05

Під обстрілами з артилерії, мінометів, БпЛА та авіації вчора перебували населені пункти Херсонського, Бериславського та Каховського районів. На місцях російських атак працювали всі профільні служби, які надавали допомогу постраждалим, ліквідовували та документували наслідки обстрілів.


Від ворожих атак потерпали Херсон, Антонівка, Садове, Широка Балка, Зимівник, Микільське, Берислав, Качкарівка, Червоний Маяк, Тягинка, Михайлівка, Шляхове, Новоолександрівка, Новокаїри, Золота Балка, Нововоронцовка та Козацьке.

В результаті обстрілів пошкоджено 35 об’єктів: багатоповерховий та 25 приватних будинків, адміністративну будівлю сільськогосподарського підприємства, дві будівлі комунальних підприємств, три автомобілі, два гаражі та господарське приміщення.

З авіації противник завдав удар керованою бомбою по Козацькому, пошкоджень зазнали приватні будинки.

російські військові скинули вибухівку з дрона на Берислав. Отримали поранення троє чоловіків та двоє жінок віком від 21 до 71 року. У потерпілих мінно-вибухові травми, контузії та вогнепальні рани різних частин тіла.

військові рф атакували дроном Антонівку. Внаслідок вибуху скинутого боєприпасу постраждав 75-річний чоловік, у нього мінно-вибухова травма, струс головного мозку, контузія та уламкове поранення грудної клітини. Також по селищу ворог вів артилерійський вогонь, снарядами пошкоджено багатоповерховий та сім приватних будинків. Отримала поранення 72-річна жінка, у неї черепно-мозкова травма, контузія, забій спини та подряпини обличчя.

З артилерії російські військові гатили й по Тягинці, в результаті чого постраждала 46-річна жінка. З мінно-вибуховою травмою, контузією та вогнепальною раною плеча її госпіталізували.
Ударами дронів типу «FPV» пошкоджено приватні будинки, автомобіль та господарське приміщення у Шляховому, Новоолександрівці, Широкій Балці й Михайлівці.

В результаті артилерійського обстрілу Микільського пошкоджено 10 приватних будинків, автомобіль та гараж.

З артилерії противник атакував і Золоту Балку. Снарядами пошкоджено адміністративну будівлю сільськогосподарського підприємства.

Під вогневим ударом армії рф перебували житлові квартали Херсона. З міномета та артилерії військові рф обстрілювали прибережну зону Корабельного району, пошкоджень зазнала будівля комунального підприємства. Артилерійські снаряди ворога пошкодили ще одну будівлю комунального підприємства у Центральному районі.

Відкрито 14 проваджень за ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.


Національна поліція України

Схожі матеріали