Поліцейські затримали наркодилера й вилучили наркотиків майже на 3 мільйони гривень

clock
31.01.2023 16:50

Зловмисник отримував великі партії наркотичних речовин, фасував на дози та збував на території Добропільщини Донецької області. Загалом у чоловіка вилучили понад 2,5 кг наркотиків. Наркоторгівцю загрожує до 10 років позбавлення волі.

В умовах активної фази бойових дій в регіоні поліцейські продовжують викривати зловмисників, причетних до незаконного обігу наркотиків. Так, під час відпрацювання оперативної інформації працівники УСР в Донецькій області ДСР НПУ затримали 25-річного мешканця Добропілля, який займався збутом наркотичних засобів і психотропних речовин. Поліцейські виявили в посилці, яку він щойно отримав на поштоматі, понад 1,5 кг наркотиків.

За місцем мешкання фігуранта правоохоронці виявили і вилучили понад 500 «чеків» з розфасованою наркоречовиною загальною вагою понад 1 кілограм. Правопорушник розповів, що працює на одну з наркокрамниць в інтернет-мережі. Дилер отримував гуртові партії заборонених речовин, які фасував на дози й розкладав у Добропіллі та прилеглих населених пунктів у вигляді «мастер-кладів» – великих закладок. Одна така «схованка» містила 30-50 «чеків». Гроші за «роботу» зловмисник отримував на банківську карту.

Вилучені наркотичні речовини направлено на проведення відповідних експертних досліджень. Їхня орієнтовна вартість за цінами «чорного» ринку становить 2,8 мільйони гривень. Зловмисника затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Відкрито кримінальне провадження відповідно до ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) ККУ. 

Національна поліція України

Схожі матеріали