Поліцейські Запоріжжя пройшли бойову підготовку з парамедицини (ВІДЕО)

clock
23.07.2024 10:24

У Запоріжжі в рамках бойової підготовки поліцейські стрілецького батальйону відпрацювали навички з парамедицини. Тренування для бійців провели парамедики благодійного фонду «Координаційний центр допомоги Запорізької області».

Під прицілами снайпера і FPV-дронів спецпризначенці батальйону поліції особливого призначення тренувались рятувати поранених побратимів. Головне – під обстрілами зберегти власне життя та доправити поранених до стабілізаційного пункту. 

Тренування – непрості і максимально наближені до реальних бойових дій. Статистів із різними видами «поранень» бійці мають евакуювати в небезпечних умовах. Їхнє завдання - первинний огляд, оцінка стану та, за потреби, зупинка масивної кровотечі. Далі бійцям необхідно здолати важкий шлях до імпровізованого стабпункту під артобстрілами і атаками дронів.

Після виконаних завдань у пункті призначення поліцейські разом з інструкторами проводять аналіз виконаних дій, щоби зрозуміти допущені помилки та не припустити їх у реальній небезпеці.

«Навчання з елементами психологічного впливу і стресу, які максимально наближені до реальних бойових умов - надзвичайно важливі. Полігон і передова, безумовно, різні речі, однак від отриманої підготовки залежить виживання бійців та ефективність виконання бойового завдання. Особлива вдячність інструкторам-перамедикам, які професійно та комплексно готують наших бійців виконувати місію з порятунку на передовій», - зазначив керівник запорізької поліції Артем Кисько.

Національна поліція України

 

Схожі матеріали