Поліцейські викрили мешканку Харківщини, яка співпрацювала з російськими окупантами

clock
19.10.2023 14:40

Під час окупації села Курилівка жінка добровільно погодилася обійняти посаду «в.о. голови тимчасової цивільної адміністрації Куп’янського району Харківської області» при окупаційній адміністрації держави-агресора.

Зокрема, зловмисниця збирала необхідні документи на місцевих жителів для подальшого оформлення та видачі матеріальної допомоги в розмірі 10 тисяч рублів від російської федерації. 

Також вона була уповноважена на нарахування заробітної платні керівникам та співробітникам так званого «Курилівського територіального відділу тимчасової цивільної адміністрації Куп’янського району Харківської області», та брала участь у заповненні звітів про страхові внески.

Співробітники сектору дізнання Куп’янського РВП за процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області заочно повідомили про підозру 61–річній жінці за ч. 2 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років, з конфіскацією майна або без.

Національна поліція України

Схожі матеріали