Побиття ветерана у Смілі: нападнику повідомлено про підозру

clock
10.09.2024 19:25

Найближчим часом буде надана правова оцінка усім учасникам конфлікту. Керівника відділу поліції № 2 Черкаського районного управління поліції відсторонено від виконання обов’язків.

Під час допиту свідків у межах розслідування кримінального провадження за фактом побиття колишнього військовослужбовця у Смілі, слідчі встановили, що зловмисник вимагав від ветерана гроші за номерні знаки транспортного засобу, які він зняв з його автомобіля. Відповідно надана додаткова кваліфікація події – Вимагання (ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає до 12 років ув’язнення.

Водночас у Національній поліції повідомляють, що у кримінальному провадженні, розпочатому за хуліганство (стаття 296 Кримінального кодексу України), частина 1 змінена на частину 2, оскільки встановлено, що напад на ветерана відбувся за участі групи осіб.

Наразі прокуратурою погоджено повідомлення про підозру за вимагання та групове хуліганство основному фігуранту, підозра у передбаченому Кримінальним процесуальним кодексом України спосіб вручена шляхом передачі батькові нападника. Слідчі працюють над отриманням повною інформації для надання юридичної оцінки діям іншим учасникам конфлікту.

Національна поліція України

Схожі матеріали