Піротехніки ДСНС України отримали сучасне обладнання від ОБСЄ (ФОТО, ВІДЕО)

clock
14.04.2016 12:23

14 квітня в ДСНС України відбулася церемонія передачі 1-ї частини оснащення для піротехніків Служби від ОБСЄ в рамках Проекту “Допомога Уряду України в очищенні території на Сході України від залишків війни”.


Обладнання включає в себе: системи глобального позиціонування, комп’ютери, LCD монітори, засоби захисту (бронежилети, кевларові шоломи), засоби зв’язку (портативні радіостанції, автомобільні радіостанції). Загальна вартість оснащення - близько 40 тис. євро.


“На цей час одним із пріоритетних напрямків діяльності ДСНС є проведення робіт згуманітарного розмінування звільнених територій Донецької та Луганської областей. Ми докладаємо всіх зусиль для технічного переоснащення піротехнічних підрозділів аби підвищити безпеку наших фахівців під час виконання робіт. Саме тому сучасне обладнання, яке ми отримали від ОБСЄ, гарантуватиме надійний захист піротехніків під час розмінування територій Сходу країни, дозволить скоротити час виконання робіт з пошуку, виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів та більш точніше визначати координати виявлення боєприпасів”, - сказав Голова ДСНС України Микола Чечоткін.

 


У свою чергу, Головний програмний менеджер Офісу координатора проектів ОБСЄ в Україні Джеффрі Ерліх зазначив, що в рамках Проекту піротехнікам ДСНС надаватиметься не лише технічна підтримка, але й допомога у впровадженні нових міжнародних методик у сфері гуманітарного розмінування.
Разом з тим, заступник Посла Федеративної Республіки Німеччина в Україні Вольфган Біндзайль зазначив, що Уряд Німеччини як єдиний донор Проекту, докладе максимум зусиль задля того, аби всі поставлені завдання в рамках Проекту були реалізовані. Адже це сприятиме підвищенню рівня безпеки та обізнаності піротехніків під час виконання робіт, а головне - гарантуватиме безпеку мирних мешканців Сходу.

 

 
Довідка:

Проект “Допомога Уряду України в очищенні території на Сході України від залишків війни” започаткований у липні 2015 року.
Проектом передбачається надання технічної допомоги в оснащенні піротехнічних підрозділів ДСНС України у Донецькій та Луганській областях, а також проведення тренінгів для піротехніків ДСНС України щодо організації та проведення робіт з гуманітарного розмінування у відповідності до Міжнародних стандартів з протимінної діяльності. Загальна вартість Проекту - 1 млн. євро, донором Проекту є Федеративна Республіка Німеччина.


 

Прес-служба
ДСНС України

 
Схожі матеріали