Підвищення ефективності з пошуково-рятувальних операцій

clock
04.10.2024 14:30

У Бухаресті відбулася масштабна зустріч Регіональної групи Африка-Європа-Середній Схід (AEME), яка об'єднала делегатів із 49 країн-членів INSARAG. Захід організований під головуванням Румунії в групі, що зібрала представників Європейської Комісії та Управління ООН з координації гуманітарних питань (UN-OCHA).

Україну  на зустрічі представила делегація Мобільного рятувального центру швидкого реагування ДСНС. В ході заходу відбулася технічна сесія на рівні експертів, де учасники обговорювали ключові питання пошуково-рятувальних операцій у містах, а також ділилися набутим досвідом.

Головною метою зустрічі було узгодження стратегічного напрямку діяльності та політики INSARAG, спрямованої на підвищення ефективності міжнародної співпраці у сфері пошуку і рятування. Зустріч стала важливою платформою для обміну інформацією та передовими практиками між країнами-членами.

Згідно з  міжнародними процедурами, кожні 5 років пошуково-рятувальні групи потребують переоцінки. Українська команда рятувальників вже готова до переатестації за міжнародними стандартами, яка відбудеться вже у наступному році.

ДСНС України

Схожі матеріали