«Під час розмінування надзвичайно важливо вберегти життя і здоров’я наших фахівців», – Андрій Даник

clock
21.05.2024 18:00

На цьому наголосив Т.в.о. Голови ДСНС України Андрій Даник під час зустрічі з американським актором і амбасадором UNITED24 у напрямку гуманітарного розмінування Мішею Коллінзом та кінорежисером Даріусом Мардером на одній з пожежно-рятувальних частин Києва.

Там іноземні гості змогли ознайомитися з технікою, якою сапери ДСНС транспортують вибухонебезпечні предмети. Їм, зокрема, показали піротехнічні машини важкого і легкого типів, збір на які проводить UNITED24.

«Щодня сапери ДСНС працюють над очищенням території України від залишків ракет, дронів, артснарядів, мін й іншого небезпечного залізяччя, аби зберегти життя мирних мешканців. Водночас для нас надзвичайно важливо вберегти життя і здоров’я наших фахівців», – підкреслив Т.в.о. Голови ДСНС України Андрій Даник.

Окрім того, на заході була присутня Перша віцепрем’єр-міністр – Міністр економіки України Юлія Свириденко, яка розповіла, що замінованість України впливає не лише на безпеку, але й економіку країни, адже без розмінування українські поля не можуть використовуватися аграріями.

«Ми познайомилися ще минулого року, коли Міша Колінз став амбасадором UNITED24 з напрямку гуманітарного розмінування. Для України це критично важлива задача, тому що велика територія нашої держави потенційно замінована. Заміновані, зокрема, поля, які не можуть використовуватися аграріями, як наслідок, це все має значний вплив на економіку. Тому ми і організували цей збір, щоб за підтримки амбасадорів зібрати кошти і купити машини для розмінування, машини для перевезення персоналу, машини для перевезення вибухонебезпечних предметів», – зазначила Юлія Свириденко.

Своєю чергою, Андрій Даник розповів, що потреба в машинах для перевезення як особового складу, так і вибухонебезпечних предметів є нагальною, зважаючи на масштаби мінувань ворогом української землі та постійні масовані ракетно-дронові атаки.

Загалом, наразі в ДСНС є близько 25 броньованих піротехнічних машин важкого типу, потреба ж складає понад 90 одиниць, та 12 броньованих піротехнічних машин легкого типу, потреба у яких складає близько 70 одиниць.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали