Перші результати розслідування вбивства Ірини Фаріон мають бути готовими до ранку - Ігор Клименко

clock
20.07.2024 02:30

Про це Міністр внутрішніх справ України повідомив під час брифінгу у Львові. 

За словами Ігоря Клименка, до розслідування вбивства Ірини Фаріон залучена практично вся поліція Львова та частина поліції Львівщини. На місці злочину також працюють оперативники та слідчі групи, які приїхали з Києва на чолі з заступником керівника Національної поліції України та на чолі з заступником керівника Служби безпеки України. 


"У ці хвилини оперативники проводять комплекс заходів і на місці скоєння злочину, і по місцях відходу можливого злочинця", - заявив Ігор Клименко.


Вже призначено ряд експертиз, в тому числі балістична експертиза. Аналізуються відео з камер спостереження. Перші результати роботи мають бути готові вже до ранку. За словами Міністра, на даний час слідство розглядає кілька версій вбивства Ірини Фаріон - громадська та політична діяльність, особиста неприязнь. Слідчі перевіряють й інші версії та мотиви злочину, зокрема замовне вбивство.  


Правоохоронці намагаються встановити деталі щодо особи вбивці Ірини Фаріон, зокрема перевіряють дані про те, що підозрюваний кілька днів перебував біля будинку у визначений час.


"Ми перевіряємо всю інформацію, працюємо зі свідками, звертаємось до всіх, хто може надати слідству додаткову інформацію. Хочу подякувати людям, які цю інформацію вже надали", - зазначив Ігор Клименко.


На місці злочину експерти знайшли гільзу. Після поведення судово-медичної експертизи слідчі матимуть додаткові відомості. 
Під час брифінгу Міністр внутрішніх справ висловив співчуття рідним та близьким Ірини Фаріон.

Умисне вбивство Ірини Фаріон сталося 19 липня 2024 року близько 19:30. Невідомий поцілив у жінку з вогнепальної зброї та втік. Лікарі боролися за життя потерпілої, але вятувати її не вдалось. Злочинця розшукують поліцейські.  

 

Департамент комунікації МВС
 

Схожі матеріали