Переправляли українців за кордон поза пунктами пропуску: затримано депутата та організаторів "схеми" (ВІДЕО)

clock
24.10.2023 10:20

Прикордонники Чернівецького загону спільно з правоохоронцями затримали депутата, який брав участь у незаконному переправленні осіб через державний кордон. 

Прикордонники зупинили мікроавтобус, в якому окрім водія перебували двоє пасажирів - усі громадяни України. Як з'ясували правоохоронці, кермувальник - депутат однієї з районних рад та співорганізатор схеми незаконного переправлення чоловіків через державний кордон.

Він та організатор схеми пообіцяли двом чоловікам переправити їх до Румунії поза пунктами пропуску за грошову винагороду в 5 тисяч 300 євро з кожного. Пізніше головного організатора протиправної діяльності також затримали.

Правоохоронці провели обшуки за адресами проживання фігурантів кримінального провадження. У результаті - вилучили понад 20 тисяч євро та 4 тисячі 800 доларів, сім-картки, мобільні телефони, банківські картки та чорнові записи. Крім цього, у фігурантів вилучили 2 автомобілі.

Організатору протиправної схеми та його поплічнику загрожує ув'язнення терміном від 5 до 9 років. Таке покарання передбачено ч. 3 ст. 332 ККУ "Незаконне переправлення осіб через державний кордон".

Державна прикордонна служба України

Схожі матеріали