Контраст
Шрифт

Окупаційні війська рф завдали 29 ударів по Донеччині – є загиблі й поранені

clock
16.03.2023 14:04

Обстрілів зазнали 17 населених пунктів. Поліція зібрала докази воєнних злочинів росіян.

Ворог здійснив вогневі атаки на міста Авдіївка, Бахмут, Костянтинівка, Часів Яр, смт Велика Новосілка, села Галицинівка, Времівка, Карлівка, Новосамарське, Сєверне, Тоненьке, Григорівка, Новоукраїнка, Орлівка, Зоряне, Комишівка, Георгіївка.

Війська рф били по мирному населенню з авіації, ЗРК «С-300», РСЗВ «Град», «Ураган», «Торнадо - С», артилерії, мінометів, танків. Знищено та пошкоджено 45 цивільних об’єктів - 35 житлових будинків, школи, цех заводу, автомобілі.

З авіації, «Градів» та артилерії росіяни бомбили Авдіївку. Пошкоджено цех заводу, інформації щодо жертв не надходило.

Ракету «С-300» окупанти спрямували по селу Комишівка. З «Ураганів» обстріляли Новоукраїнку. Авіаційну ракету «Р-37» випустили по Новосамарському. «Градами» гатили по Часовому Яру. В усіх випадках руйнувань зазнали приватні оселі та багатоквартирні будинки. За попередньою інформацією, люди не постраждали.

З «Ураганів» і «Торнадо-С» російські війська накрили Костянтинівку, поцілили в 3 багатоквартирних і 20 приватних будинків, автомобілі. Є травмовані цивільні мешканці.

Внаслідок артилерійських атак маємо загиблого й пораненого у Бахмуті.

Поліцією та СБУ відкрито кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

За допомогою поліції евакуйовано ще 182 людини, з початку обов’язкової евакуації - понад 50 700 осіб, серед них 6811 – діти, 2439 – люди з інвалідністю.

Національна поліція України

Схожі матеріали
Діяльність