Обстріли Херсонщини: 1 людина загинула, 4 поранено

clock
04.10.2024 12:06

Ворог продовжує атакувати Херсон, передмістя та інші деокуповані населені пункти області з артилерії, мінометів, реактивних систем залпового вогню, авіації та БпЛА. Зросла інтенсивність обстрілів цивільної інфраструктури та громадського транспорту.

Минулої доби під вогневим ураженням армії рф перебували Херсон, Садове, Антонівка, Придніпровське, Білозерка, Кізомис, Зимівник, Широка Балка, Берислав, Зміївка, Урожайне, Милове, Мала Олександрівка та Зарічне.

У результаті російської агресії пошкоджено 47 об’єктів: 36 приватних будинків, об’єкти критичної інфраструктури, два автомобілі, автобус, сільгосптехніку, чотири господарські споруди та складське приміщення.

Зранку російська армія вдарила з авіації по Урожайному. Внаслідок вибуху двох керованих бомб пошкоджено понад 20 житлових будинків, сільгосптехніку та отримала поранення 57-річна жінка. У неї вибухова травма, контузія і множинні вогнепальні уламкові поранення ніг. 10 керованих бомб противник випустив по Зміївці та Червоному Маяку, обійшлося без постраждалих.

Вночі у Білозерці під ворожий артилерійський обстріл потрапив 29-річний місцевий житель, який перебував на вулиці. Чоловік отримав мінно-вибухові травми, несумісні з життям. Снарядами у селищі пошкоджено два приватні будинки.

Після опівночі з реактивних систем залпового вогню росіяни вчергове били по Миловому, там пошкоджено дев’ять приватних будинків.

Також вночі під артилерійським обстрілом противника перебувало Садове, зазнав пошкоджень приватний будинок. У Кізомисі через скид вибухівки з дрона пошкоджено два приватні будинки. У Широкій Балці атака БпЛА спричинила загоряння складських приміщень.

У Дніпровському районі Херсона російські війська вдарили з БпЛА по таксі з пасажирами, внаслідок чого автомобіль загорівся. 57-річний водій отримав вибухову травму, контузію та уламкове поранення живота. Пасажири не постраждали.

У Антонівці російський дрон атакував 39-річного чоловіка. Його доправили до лікарні з вибуховою та черепно-мозковою травмами, контузією й уламковими пораненнями голови.

Зранку російські окупанти вчергове скинули вибухівку з БпЛА на маршрутний автобус. Внаслідок удару транспортний засіб зазнав пошкоджень. Водій та пасажири не постраждали.

Вночі на околиці Зарічного внаслідок збиття БпЛА типу «Shahed» від падіння уламків пошкоджено приватний будинок, чотири господарські споруди та автомобіль.

На місцях російських атак працювали всі профільні служби, які ліквідовували та документували наслідки обстрілів.

За минулу добу відкрито 11 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Національна поліція України

Схожі матеріали