Новостворені стрілецькі бригади Національної поліції України розпочали бойову підготовку

clock
25.06.2024 14:00

З метою виконання бойових завдань та відсічі нападу ворога в структурі Національної поліції України сформовано три бригади загальною штатною чисельністю 8 тисяч поліцейських. Перша зведена Бригада поліції особливого призначення створена на базі Департаменту превентивної діяльності, друга – зведена Бригада Департаменту Патрульна поліція України «Хижак», і третя – зведена Бригада підрозділів поліції особливого призначення КОРД. 

Голова Національної поліції України  Іван Вигівський  разом із своїм заступником Олександром Фацевичем перевірили бойову підготовку майбутнього інструкторського складу командування бригад, які вже розпочали своє навчання на базі полігонів Нацполіції.

«На сьогоднішній день захист суверенітету держави, посилення Сил безпеки і оборони додатковими силами поліції – це не просто вимога і виклик часу, це питання майбутнього країни. Ми вживаємо всіх заходів, аби забезпечити поліцейських воїнів кращими засобами бронезахисту, озброєнням, боєприпасами, зв’язком та матеріально-технічними засобами, необхідними для виконання завдань за призначенням. Окрім того, за підтримки Генштабу ЗСУ вивчається питання про відрядження окремих категорій офіцерів за кордон з метою підготовки за програмою стандартів НАТО», - зазначив Іван Вигівський. 

Більшість поліцейських, які проходять злагодження, вже мають бойовий досвід. А їхні сьогоднішні інструктори – експерти в питаннях ефективного нищення ворога з Окремої штурмової бригади Національної поліції України «Лють». Після підготовки інструкторського та командуючого складу, поліцейські відбудуть до своїх регіонів для навчання та бойового злагодження з особовим складом бригад.

Зазначимо, що з метою спільного виконання завдань Національною поліцією України з Державною прикордонною службою України в поліції також сформовані три зведених бригади загальною чисельністю 5 тисяч поліцейських. Вони виконують завдання на територіях, які межують з державами-агресорами – росією та білорусією. Окрім того, штатна чисельність вже ОШБ НПУ «Лють» також складає 5 тисяч поліцейських. 

Ще 20 тисяч поліцейських несуть службу у прифронтових регіонах, таких як Херсонська, Запорізька, Харківська, Донецька, та у прикордонних областях.

А задача поліцейських, які продовжують нести службу не на лінії фронту – максимально ефективно забезпечувати правопорядок та безпеку, та захищати громадян від злочинців всередині країни.

Національна поліція України 

Схожі матеріали