Контраст
Шрифт

Наші Герої: «Білий янгол» Григорій Бодня врятував сотні людей з-під обстрілів російських військ на Донеччині

clock
19.08.2022 16:29

Кожен ранок поліцейського починається з корегування маршруту до населених пунктів, що перебувають під вогнем ворога, бо там люди чекають своїх рятівників.

Поліцейський, який працює у складі екіпажу поліції, що надає допомогу громадянам, знає десятки безпечних доріг для евакуації місцевих мешканців, які стали заручниками війни.

Рідне місто правоохоронця Курахове ще з 2014-го опинилося на лінії вогню, а з моменту повномасштабного вторгнення росії – щодня потерпає від ворожих снарядів.

Григорій Бодня прийшов до лав Нацполіції у 2019 році. Ще зі шкільних років мріяв носити погони, а в непростий для країни час розумів, що його сила та професійні навички мають служити для захисту людей.

Юність поліцейського пройшла у Донецьку. Там він навчався в індустріальному технікумі, а після окупації міста остаточно зрозумів, що обраний у дитинстві шлях  правильний.

Вже три роки правоохоронець несе службу в секторі реагування патрульної поліції Курахового. Раніше він контролював безпеку на дорозі та боровся зі злочинністю, проте війна внесла свої корективи у буденні справи.

Нині Григорій Бодня – один із поліцейських екіпажу «Білий янгол». 

«Пам’ятаю одну з перших евакуацій. Під обстрілами ми вивезли групу дітей із Мар’їнки. Ці емоції неможливо передати словами. Ти просто розумієш, що рятуєш майбутнє. Кожен виїзд дає нові сили та мотивацію готуватися до наступного рейсу», – говорить Григорій.

Поліцейський екіпаж щодня виїжджає на допомогу людям: розвозить гуманітарні вантажі, надає домедичну допомогу, доставляє до лікарень та евакуює людей до безпечних місць.

Одна з мешканок Мар’їнки була між життям і смертю: внаслідок ворожого обстрілу осколок від снаряда пробив легеню. Поряд були поліцейські Григорій Бодня та Рустам Лукомський, які врятували постраждалу. 

«Я знаю дороги, місцевість, розв’язки та безпечні шляхи. Це дає нам можливість бути на крок попереду ворога, який вбиває цивільних», - розповідає поліцейський.

Кожен виїзд поліцейського екіпажу межує зі смертельною небезпекою. «Найбільше засмучує ігнорування настанов щодо евакуації. Люди не хочуть залишати свої будинки, навіть зруйновані. Ризикують своїм життям та здоров’ям», – ділиться Григорій Бодня.

Незважаючи ні на що, поліцейський їде туди, де небезпечно, тому що люди продовжують чекати на порятунок: хтось – їжу, якої просто немає, хтось – медичну допомогу.

«Я відчуваю, що люди потребують допомоги, і я не можу стояти осторонь. Поліція Донеччини – моя сім’я, це люди, з якими я кожен день стою пліч-о-пліч. Разом ми протистоїмо ворогу, допомагаємо людям і наближаємо перемогу», – каже Григорій Бодня.

Відділ комунікації поліції Донецької області

Схожі матеріали
Діяльність